Caracteristici tehnice minime pentru cloud gaming pe laptopuri cu Windows

27.01.2022
Caracteristici tehnice minime pentru cloud gaming pe laptopuri cu Windows

Platformele tradiționale de gaming, precum desktopuri, laptopuri sau console, par să fie amenințate serios de gamingul în cloud. Utilizatorii nu mai trebuie să descarce, instaleze și actualizeze pe propriile dispozitive jocuri, ci le rulează direct de pe serverele unor furnizori precum Nvidia GeForce Now, Xbox Cloud Gaming sau Google Stadia. Asta înseamnă că titluri pretențioase pot fi rulate pe hardware mult mai modest.

Practic, laptopuri de acum câțiva ani permit accesul la aceste platforme cu jocuri. Astfel de servicii sunt disponibile și pe sisteme de operare mai puțin populare, precum Chrome OS și macOS, dar și pe platforme mobile, precum iOS sau Android.

Cerințele minime pentru laptopuri cu Windows

Pentru Nvidia GeForce Now, cerințele minime nu sunt ridicate. Utilizatorii trebuie să aibă un internet cu o viteză de descărcare a datelor de cel puțin 25 Mbps pentru a se juca la calitate Full HD (1.080p) la 60 FPS. Sistemul de operare trebuie să fie Windows 7 pe 64 de biți sau o versiune mai nouă. Versiunile pe 32 de biți nu sunt suportate.

Mai mult, pentru GeForce Now laptopul trebuie să aibă un procesor dual-core de cel puțin 2 GHz, 4 GB memorie RAM și grafică care suportă DirectX 11 (minim Intel HD Graphics 2000 sau model echivalent).

În cazul Stadia, viteza minimă recomandată pentru internet, pentru a juca la calitate 720p, este de 10 Mbps și de 20 Mbps pentru Full HD. Caracteristicile tehnice minime cerute sunt: laptopul trebuie să aibă un procesor dual-core (Intel Core 2 Duo E6400 sau un model similar), grafică Intel HD 3000 ori echivalentă de la Nvidia sau AMD, 4 GB memorie RAM și sistem de operare Windows 7 pe 64 de biți. Mai mult, computerul trebuie să ruleze o versiune recentă a browserului Chrome.

CITEȘTE ȘI:

NVIDIA pregătește o versiune GeForce RTX 3080 Ti pentru sisteme laptop

Noile televizoare Samsung vor oferi suport pentru servicii de cloud gaming. Cele trei platforme anunțate

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult