Ce trebuie să căutați atunci când cumpărați un laptop de gaming

25.03.2021
Ce trebuie să căutați atunci când cumpărați un laptop de gaming

Cumpărarea unui laptop de gaming nu este atât de ușoară pe cât pare. Există o mulțime de lucruri pe care trebuie să le înțelegeți, să le luați în considerare și de care să vă asigurați. În caz contrar, veți irosi bani sau veți ajunge să cumpărați fie un model învechit, fie un laptop care nu este pentru jocuri. Deci, pentru a lua decizii bine informate, trebuie să vă faceți cercetările înainte de a vă îndrepta către magazinele preferate de computere sau de a alege să cumpărați un laptop de gaming ieftin online.

Este foarte ușor să vă lăsați influențați de design și de nume de brand. Cu toate acestea, în realitate, un laptop de gaming (în special cele cu buget redus) nu vă poate oferi toate calitățile pe care le căutați. Deci, trebuie să știți ce puteți sacrifica și unde ar trebui să investiți.

Pentru a face lucrurile mai ușoare, iată un ghid simplu care vă va ajuta să găsiți laptopul de jocuri al viselor dvs.

GPU

GPU-ul, cunoscut sub numele de „Unitatea de procesare grafică”, este componenta cheie care separă laptopurile de gaming de cele care nu sunt potrivite pentru jocuri. Această tehnologie avansată joacă un rol semnificativ în performanța laptopului dvs. în timpul jocurilor.

Dacă vă interesează jocurile multiplayer pline de acțiune, GPU-ul nu este ceva ce puteți compromite. Un GPU poate furniza laptopului puterea intensă și grafica necesară pentru jocurile moderne.

CPU

Unitatea centrală de procesare (CPU) este creierul întregului laptop. În majoritatea cazurilor, laptopurile vor avea un procesor mai slab, pentru a prelungi durata de viață a bateriei, în comparație cu un procesor mult mai puternic pentru computerele desktop.

CPU joacă, de asemenea, un rol important în jocurile video. Vă recomandăm să căutați cel mai recent procesor procesor quad-core sau Hexa core.

Ecran

Cea mai distractivă parte a jocurilor provine din experiența vizuală. Deci, pentru jucători, calitatea ecranului depinde de mult mai mult decât elementele de bază. De exemplu, cerințele de rezoluție sunt mai mari decât în ​​mod normal, minimul fiind un afișaj de 1920 x 1080.

În ceea ce privește dimensiunea afișajului, 15 până la 17 inci este considerată norma pentru laptopurile de gaming. Cu toate acestea, rețineți că adăugați greutate suplimentară laptopului dvs. cu ecrane mai mari.

O altă caracteristică de afișare importantă de luat în considerare la un laptop de jocuri este rata de reîmprospătare a acestora. Dacă nu știți ce înseamnă acest lucru, este frecvența cu care imaginile sunt actualizate. În mod ideal, laptopul dvs. de jocuri cu rezoluție 1080p ar trebui să aibă o rată de reîmprospătare de 60Hz.

Audio

Efectele sonore joacă un rol foarte important în obținerea unei experiențe complete de joc. Indiferent dacă este vorba de a vă scufunda într-o cursă cu sunetul foarte realist al motoarelor în mișcare sau de a auzi pașii adversarului dvs., jucătorii nu ar trebui să compromită calitatea sunetului.

Pentru a vă asigura că laptopul pe care îl cumpărați are un sunet bun, încercați să aflați dacă furnizorul are oferte cu branduri audio de renume. Aceste branduri fac o treabă foarte bună de a include experiența completă a difuzoarelor performante într-un laptop.

Tastatură

Odată ce vă luați un laptop de gaming, nu este foarte ușor să vă schimbați tastatura. Deci, este foarte important să obține una bună de la început. Există o mulțime de lucruri de luat în considerare atunci când se evaluează calitatea tastaturii.

„Key travel” – Se referă la cât de distanțate sunt tastele dvs. De obicei veți găsi versiuni de 1,5 mm, dar cea mai bună opțiune este să alegeți o tastatură cu o cursă de 2 mm. Ca jucători, putem apăsa tastele destul de puternic, din entuziasm. Și dacă aveți o distanță mai mare de acționare a tastei, veți evita deteriorarea cadrului tastaturii, în astfel de situații. Și mai bine este dacă aveți taste mecanice, care funcționează mult mai repede. Dar acestea sunt, evident, mai scumpe.

Acționare și iluminare de fundal – Acționarea se referă la cantitatea de forță necesară pentru a apăsa o tastă. În mod normal, 65-70 de grame este ideal pentru laptopurile de jocuri. În ceea ce privește iluminarea de fundal, majoritatea laptopurilor de jocuri ar trebui să o ofere. Cu toate acestea, opțiunile de iluminare ar putea fi limitate la roșu sau alb. Acesta este motivul pentru care unii jucători investesc în tastaturi care au iluminare RGB, atât pentru scopuri estetice, cât și pentru funcționalitate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult