Ce trebuie să cauți atunci când vrei să cumperi un laptop gaming ideal

28.09.2021
Ce trebuie să cauți atunci când vrei să cumperi un laptop gaming ideal

Nu te complica! Îți vom spune în următoarele rânduri care sunt principalele caracteristici pe care ar trebui să le aibă un laptop gaming bun pentru a rula fără probleme cele mai bune jocuri.

Ce trebuie să cauți când cumperi un laptop gaming ideal

În trecut, era obișnuit să asociezi un computer de jocuri cu un PC clasic, cu desktop și unitate. Cu toate acestea, odată cu diferitele progrese tehnologice, din fericire astăzi putem conta pe laptopuri cu caracteristici impresionante, care ne permit să rulăm, fără probleme și cu o portabilitate mai mare, cele mai bune jocuri, chiar dacă acestea sunt de ultimă generație.

Dar, deoarece opțiunile sunt atât de multe, este convenabil să știi clar ce să cauți atunci când alegi un laptop gaming. În acest fel, pe lângă evitarea momentelor nefaste, vei avea grijă de investiția ta. Așadar, te invităm să continui să citești.

Aspecte cheie atunci când alegi un laptop gaming:

Procesor

Secretul alegerii unui procesor bun, dacă este unul Intel, mai mult decât numărul sau generația căreia îi corespunde, se află în litera care însoțește numele. În mod clar, unul mai modern va avea avantajele sale, dar seria va defini puterea pe care o are în wați.

Astfel, un procesor cu seria „U” poate veni în medie cu 15 wați de putere, în timp ce seria „H” poate avea până la 45 de wați de putere, triplu! Prin urmare, un procesor din seria „H” este ideal pentru îmbunătățirea performanțelor jocurilor, chiar dacă asta înseamnă o durată mai mică de viață a bateriei.

În acest fel, poți găsi procesoare „H”, „HQ” și „HK”, în ordine, de la cea mai mică la cea mai mare putere.

Placă grafică (GPU)

Este foarte obișnuit să ne întrebăm dacă procesorul sau placa video sunt mai importante, mai ales când vine vorba de computere de jocuri. Răspunsul este foarte simplu: ambele sunt la fel de importante, deoarece niciunul nu îl compensează pe celălalt.

Există diferite modele de plăci grafice, dar ne vom concentra pe Nvidia GeForce, care sunt abundente și oferă performanțe bune pentru un laptop gaming. Pentru a nu regreta, alege divizia GT, care scoate tot potențialul din computer, spre deosebire de MX, care se concentrează mai mult pe eficiență decât putere.

Printre cele recomandate se numără GTX 1050 Ti, GTX 1060 de 3 GB sau 6 GB și GTX 1070, în ordine de la cea mai mică la cea mai mare gamă, ultima fiind de calitate „ultra”.

RAM

În general, se înțelege că, cu cât mai multă memorie RAM, cu atât mai bine și da, asta este în general regula, dar nu mereu. Prin aceasta vrem să spunem că nu ai nevoie de 32 GB RAM pentru a juca, deoarece cu 16 GB vei fi ok.

În timp ce un 8GB va fi, de asemenea, util, este probabil ca în cel mai scurt timp cele mai bune jocuri să necesite mai multă memorie pentru a rula. Cu toate acestea, poți schimba oricând modulele de memorie în viitor, în funcție de nevoile tale.

Ecran

Majoritatea ecranelor disponibile sunt deja 720p HD, dar un Full HD nu va strica deloc.

În acest sens, este important să îți amintești că placa grafică pe care o ai trebuie să fie la rezoluția ecranului pentru a avea o experiență mai bună. Este inutil să plătești mult pentru o placă grafică de înaltă calitate, dacă ecranul nu va profita de asta.

Atunci când alegi un ecran, se recomandă să te asiguri că este IPS. IPS este o tehnologie care previne scurgerile și pierderile de lumină, pentru a oferi culori intense și de calitate, indiferent din ce unghi este vizualizat ecranul.

Sistem de răcire

Un laptop gaming trebuie să fie pregătit să funcționeze la maximum, fără a compromite echipamentul din cauza temperaturii pe care o poate atinge. Din acest motiv, este important să te uiți la sistemele de răcire și la câte guri de aerisire are: cu două părți sau în spate, este bine, dar să ai patru va fi mult mai bine.

Un alt aspect relevant în acest moment este dimensiunea laptopului, deoarece, cu cât este mai gros, cu atât este mai bun radiatorul.

Sunet

Majoritatea laptopurilor de jocuri au deja plăci de sunet surround, deci acest lucru nu ar trebui să fie o mare problemă atunci când alegi următoarea ta platformă de jocuri. Cu toate acestea, este important să iei în considerare căștile de joc bune, deoarece acestea vor face o mare diferență în experiența de joc. Unele dintre cele mai recunoscute și recomandate mărci sunt Trust și Razer.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult