Cel mai bun MacBook de cumpărat în 2021

14.09.2021
Cel mai bun MacBook de cumpărat în 2021

MacBook-urile au fost întotdeauna produse stelare, dar anul trecut a fost monumental pentru gama de produse Apple MacBook. După actualizarea MacBook Air și MacBook Pro de 13 inci în primăvara anului 2020, gigantul tehnologic și-a dus notebook-urile compacte la un nivel cu totul nou, echipându-le cu cipul revoluționar M1 în toamna anului trecut.

Dezvoltat intern de Apple, cipul M1 care a modificat industria a dus ambele notebook-uri de 13 inci la un nivel complet nou. Din această cauză, MacBook Air și MacBook Pro de 13 inci sunt cele mai bune produse din gama lor de prețuri. Acestea oferă performanță generală și rezistență a bateriei pe care rivalii lor nu le pot egala.

De la MacBook Air entry-level până la MacBook Pro, toate Apple laptop de astăzi au un design elegant, măiestrie excepțională și specificații hardware stelare. În plus față de un cip puternic cu memorie rapidă, acestea dispun de un afișaj de top, o tastatură Magic minunată cu un senzor de amprentă Touch ID și un trackpad de cea mai bună clasă cu Force Touch. Desigur, fiecare MacBook este susținut și de o selecție uimitoare de accesorii.

Ce să iei în considerare

Dimensiunea ecranului este primul lucru de luat în considerare înainte de a alege următorul MacBook dintre toate Apple laptop de pe piață. Există două opțiuni de luat în considerare – un afișaj de 13 inci sau 16 inci. Alegerea alternativei mai portabile îți va permite să alegi între un MacBook Air sau un MacBook Pro.

Pe de altă parte, panoul de afișare mai mare este mai bun pentru multitasking și este disponibil doar pe MacBook Pro. Indiferent de alegerea ta, veți obține un ecran Retina clar și vibrant cu tehnologia True Tone, care asigură o reproducere precisă a culorilor, indiferent de iluminarea ambientală.

După ce alegi un ecran care se potrivește nevoilor tale, va trebui să îți concentrezi atenția asupra unor părți hardware – cum ar fi procesorul și cipul grafic, memoria și stocarea, precum și opțiunile de conectivitate prin cablu și fără fir. Ca întotdeauna, cheltuind mai mult pe următorul tău MacBook îți va oferi performanțe mai rapide, memorie RAM pentru multitasking la nivelul următor și mai mult spațiu de stocare.

Îți recomandăm să comanzi o variantă cu memorie RAM și stocare suficiente. Spre deosebire de nenumăratele laptopuri PC, aceste componente MacBook nu pot fi actualizate, așa că va trebui să te asiguri că alegerea ta îți poate satisface fără efort nevoile mult timp după ce ai cumpărat-o. Din fericire, cu excepția cazului în care ești un multitasker performant, memoria RAM de 8 GB va fi suficientă, la fel și cea de 256 GB de stocare de pe cele mai recente versiuni de bază pentru MacBook Air și Pro.

Când vine vorba de conectivitate fără fir, trebuie să știi că, pentru moment, Wi-Fi 6 – cel mai rezistent standard de astăzi – este disponibil doar pe MacBook-uri cu M1 la bord. Fiecare iterație MacBook are o pereche sau un cvartet de porturi USB-C compatibile Thunderbolt, precum și conectivitate Bluetooth 5.0 actualizată. Ultima caracteristică menționată garantează o conexiune stabilă cu cele mai noi căști wireless, căști și difuzoare.

Care sunt cele mai bune MacBook-uri disponibile în 2021? Iată câteva:

Apple laptop MacBook Air (M1) – Cel mai bun pentru majoritatea consumatorilor

  • Cip Apple M1 cu motor Neural
  • Până la 16 GB RAM, 256 GB la 2 TB stocare SSD
  • Afișaj Retina de 13,3 inci cu True Tone
  • Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0, două porturi USB-C compatibile Thunderbolt
  • Până la 18 ore de viață a bateriei
  • Greutate: 1,2 kilograme

Apple laptop MacBook Pro (13 inci) – MacBook-ul compact pentru utilizatorii avansați

  • Cip Apple M1 cu motor Neural; A 10-a generație Intel Core i5 / Core i7 (quad-core)
  • Până la 32 GB RAM, până la 4 TB stocare SSD
  • Afișaj Retina de 13,3 inci cu True Tone
  • Wi-Fi 5/6, Bluetooth 5.0, 2/4 porturi USB-C compatibile Thunderbolt
  • Până la 20 de ore de viață a bateriei
  • Greutate: 1,4 kilograme

Apple laptop MacBook Pro (16 inci) – Cel mai mare și mai puternic MacBook

  • A noua generație de procesoare Intel Core i7 (șase nuclee), Core i9 (opt nuclee)
  • Intel UHD Graphics 630, AMD Radeon Pro 5300M / 5500M GPU
  • 16 GB – 64 GB RAM, 512 GB – 8 TB stocare SSD
  • Afișaj Retina de 16 inci cu True Tone
  • Patru porturi USB-C compatibile Thunderbolt 3
  • Până la 11 ore de viață a bateriei
  • Greutate: 1,9 kilograme.
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult