CHUWI LapBook Plus ar putea fi cel mai ieftin laptop cu ecran 4K de pe piaţă

09.07.2019
CHUWI LapBook Plus ar putea fi cel mai ieftin laptop cu ecran 4K de pe piaţă

Ce-i drept, rezoluţia 4K nu este absolut necesară pe ecranul unui portabil cu format 15.6 inch, dar dacă este combinată cu avantajele unui panou IPS de bună calitate şi tehnologia HDR, experienţa vizionării de filme va fi cu siguranţă mult peste nivelul unui laptop obişnuit.

Cu preţ retail de 499 dolari în oferta magazinelor asiatice (440 dolari în timpul campaniei de precomandă), CHUWI LapBook Plus oferă un amestec interesant de dotări împărţite între gama de buget şi segmentul premium. Pe de o parte, avem designul foarte atrăgător al carcasei din aliaj de magneziu şi ecranul 4K IPS încadrat de o ramă foarte îngustă, suportul pentru SSD-uri cu interfaţă M.2 autonomia de până la 9 ore a bateriei. În extrema cealaltă avem platforma Intel motorizată de un procesor Atom x7-E3950, model quad-core cu performanţe inferioare oricărui model contemporan din gama Intel Core.

Specificaţii CHUWI LapBook Plus

  • Procesor Intel Atom x7-E3950
  • Ecran de 15.6 inch, 4K UHD IPS cu HDR şi acoperire 100% a spectrului de culoare sRGB
  • Memorie RAM 8GB LPDDR3
  • Stocare 256GB M.2 SSD + al doilea slot M.2
  • Baterie 36.5 Wh battery
  • Reţea 802.11ac WiFi + Bluetooth 4.0
  • Conectivitate: USB 3.0, USB 2.0, micro HDMI, căşti
  • Alte dotări: card reader MicroSD (până la 128GB), webcam 2.0MP, difuzoare stereo
  • Greutate 1.54 Kg

Dacă ne limităm la consum multimedia (inclusiv vizionare de filme şi clipuri 4K), navigare web şi lucrul cu aplicaţii office puţin solicitante, procesorul Atom x7 nu ar trebui să dezamăgească, mai ales că este ajutat cu o cantitate rezonabilă de 8GB memorie RAM.

Potrivit companie producătoare, noul procesor SoC este de două ori mai rapid decât modelul Celeron N4100 folosit cu generaţia anterioară de laptopuri. Ce-i drept, acestea veneau cu preţuri la jumătate, de 200-300 dolari.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult