Cine vrea să folosească Windows 10 după 2025 va trebui să plătească. Care sunt prețurile anunțate de Microsoft

04.04.2024
Cine vrea să folosească Windows 10 după 2025 va trebui să plătească. Care sunt prețurile anunțate de Microsoft

Microsoft a anunțat că utilizatorii ce vor să mai folosească Windows 10 după 2025 vor trebuie să plătească pentru actualizările de securitate, iar prețurile nu sunt ieftine.

Știm deja că Windows 10 va pierde suportul Microsoft în 2025 și că viitorul sistemului de operare este reprezentat de Windows 11, lansat în 2021. La început, adopția noului sistem de operare a fost mai lentă, iar la acest lucru a contribuit și faptul că Windows 11 nu este compatibil cu procesoarele mai vechi, cum ar fi cea de-a șaptea generație de la Intel și mai jos.

Între timp, utilizatorii au trecut pe sisteme mai noi și au început să migreze către Windows 11. Anul trecut, Microsoft a anunțat un program de asistență extins pentru Windows 10, care le-ar permite utilizatorilor să plătească pentru actualizările de securitate după ce suportul va lua sfârșit în 2025. Microsoft a dezvăluit structura de prețuri pentru acel program pentru clienții comerciali, care începe de la 61 de dolari per dispozitiv și se dublează în fiecare an timp de trei ani.

Windows 10 va primi actualizări de securitate contra cost

Potrivit Windows Central, Programul de asistență extinsă pentru Windows 10 va permite clienților comerciali să plătească pentru trei ani de actualizări suplimentare de securitate. Acest lucru este util pentru companii și clienți care nu sunt încă pregătiți să își actualizeze flota de laptopuri și computere pentru angajați la Windows 11.

Prețul este de 61 de dolari per dispozitiv, dar acest preț se dublează în fiecare an timp de trei ani. Aceasta înseamnă că al doilea an vă va costa 122 de dolari per dispozitiv, iar al treilea an va costa 244 de dolari per dispozitiv. Pentru prima dată, Microsoft va permite utilizatorilor individuali să se aboneze la programul de asistență extinsă.

Este un program scump, menit să încurajeze cât mai mulți oameni să facă upgrade la Windows 11, care beneficiază de suport deplin și primește actualizări gratuite de securitate. Utilizatorii Windows 10 cu hardware compatibil Windows 11 ar trebui să treacă la Windows 11 înainte de octombrie 2025 pentru a evita să plătească pentru aceste actualizări.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult