Corsair anunță primul său laptop: modelul Voyager cu hardware AMD și taste mecanice Cherry MX

23.05.2022
Corsair anunță primul său laptop: modelul Voyager cu hardware AMD și taste mecanice Cherry MX

Corsair, companie cunoscută în special pentru componente de PC și periferice de gaming, intră oficial cu brandul propriu pe piața de laptop-uri de gaming. Anterior, compania a lansat computere pre-configurate desktop, dar a cumpărat și asamblatorul de PC-uri american Origin. Totuși, aceasta este prima dată când lansează un laptop, modelul Voyager fiind bazat pe componente AMD, fiind anunțat oficial în cadrul conferinței de la Computex, unde a fost dezvăluită și seria Ryzen 7000.

Corsair Voyager este un laptop de gaming cu o configurație de top, similară cu ceea ce am văzut de curând pe ASUS ROG Zephyrus G14. Vorbim despre un procesor Ryzen 7 6800HS sau Ryzen 9 6900HS, un GPU Radeon 6800M, până la 64 GB memorie RAM DDR5 Corsair Vengeance și până la 2 TB stocare pe SSD M.2. Practic, configurații de top pentru componentele AMD disponibile în acest moment.

corsair voyager keyboard

Laptop-ul Voyager vine cu un ecran de 16” cu rezoluție QHD pe format 16:10, refresh rate de 240 Hz  și cam toate port-urile de care ai nevoie: două Thunderbolt/USB 4, un USB 3.2 Type-C, un USB 3.2 Gen 1 Type-A și un card reader SDXC 7.0. Desigur, există și un jack de căști.

Ce este interesant la Corsair Voyager este decizia de a folosi o tastatură cu switch-uri mecanice Cherry MX de tip low profile, ceva ce vedem foarte rar pe laptop-uri. Desigur, tastatura este iluminată RGB, iar, în partea de sus a ecranului există și un webcam 1080p.

Corsair Voyager este un laptop optimizat pentru streaming

Faptul că folosește o cameră de rezoluție mai înaltă decât cele 720p pe care ne-am obișnuit să le vedem nu este o coincidență. Acest laptop este construit pentru a putea fi folosit drept o soluție completă și pentru streaming. Pentru acest lucru, Corsair a integrat 10 butoane tactile programabile, care se găsesc deasupra tastaturii. Tot acolo există și un indicator de baterie. Poți folosi software-ul Corsair pentru a realiza diverse scurtături pe fiecare buton, util pentru a schimba scena în timpul streaming-ului, pentru a porni sau opri stream-ul sau înregistrarea, sau pentru a opri și porni microfonul.

corsair voyager back

Aceste butoane sunt disponibile și atunci când laptop-ul are ecranul închis și pliat, pentru a putea fi accesibile dacă folosești laptop-ul cu un display extern, de exemplu.

Nu avem încă un preț oficial, însă având în vedere configurația de top, Corsair Voyager cu siguranță nu va fi ieftin. Lansarea este așteptată cândva în luna iulie.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult