Dell a anunţat noul XPS 13: ecran cu margini înguste şi o carcasă extrem de compactă

Dell a anunţat noul XPS 13: ecran cu margini înguste şi o carcasă extrem de compactă

Competiţia pe piaţa Ultrabook este agresivă, însă compania Dell a reuşit să se facă remarcată în valul de anunţuri de la CES 2015 cu noua versiune a celebrului model XPS 13. Păstrând într-o bună măsură designul generaţiei de anul trecut, noul XPS 13 se remarcă însă prin rama foarte îngustă a ecranului, ceea ce-i permite acestui laptop cu ecran de 13” să fie la fel de compact ca un model de 11”.

Având o carcasă fabricată din aluminiu şi fibră de carbon, Dell XPS 13 are o greutate de 1,18 kilograme (în cazul versiunii non-tacile) sau 1,27 kilograme (în cazul versiunii tactile) şi este unul dintre cele mai uşoare modele Ultrabook disponibile în acest moment. Dacă XPS 13 nu se face neapărat remarcat prin masă, acesta recuperează spectaculos atunci când vine vorba de volum.

Rodul colaborării cu Sharp, ecranul cu diagonală de 13” are o ramă îngustă de numai 5,2 milimetri şi a permis proiectarea unei carcase la fel de compacte ca cea a unui laptop standard cu ecran de 11”.  Probabil că XPS 13 nu va fi singurul laptop Dell care va profita de acest avantaj tehnologic deoarece compania şi-a securizat exclusivitatea Sharp până în luna august a acestui an. Ecranul IPS va fi disponibil în versiune non-tactilă cu rezoluţie Full HD sau o versiune tactilă cu rezoluţie de 3200×1800 pixeli.

În interior, noul Dell XPS 13 adăposteşte procesoare Intel Core i3, i5 sau i7 din generaţia Broadwell-U, 4 sau 8 GB de memorie RAM şi 128, 256 sau 512 GB de stocare SSD. Bateria de 52 Wh promite o autonomie de 15 ore în cazul versiunii non-tactile şi 11 ore în cazul versiunii cu ecran tactil.  Restul dotărilor mai includ două porturi USB 3.0, un card reader SD, o ieşire video Mini Display Port, Bluetooth 4.0 şi Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac. Compania se laudă şi cu noul toucpad, afirmând că optimizarea specială a acestuia pentru Windows 8.1 îl va face la fel de fluid în utilizare ca un ecran tactil.

Dell XPS 13 va fi disponibil începând cu această lună, preţurile variind de la 799 USD în cazul versiunii Core i3 cu 4GB RAM, 128 GB de stocare internă şi ecran Full HD până la 1899 USD în cazul versiunii Core i7 cu 8 GB RAM, 512 GB SSD şi ecran WQXGA+.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Recomandare video