Dell Adamo: neaşteptat de subţire şi neaşteptat de scump

17.03.2009
Dell Adamo: neaşteptat de subţire şi neaşteptat de scump

Ultra-portabilul de 13.4 inch Dell Adamo, cel care se doreşte a fi groparul notebook-ului Apple MacBook Air, a fost astăzi lansat oficial. Dell Adamo se prezintă ceva mai robust decât concurenţa mai sus menţionată, dar şi decât Voodoo Envy 133. Ca şi notebook-ul Apple, Adamo beneficiază de o construcţie ireproşabilă – un şasiu din aluminiu prelucrat dintr-o bucată şi finisat cu mult stil.

Dell Adamo are o grosime de 16,5 mm şi cântăreşte 1,8 Kg. Preţul de plecare va fi de aproximativ 2000 $ (la noi va costa cam 2000 de Euro + taxe), cu o configuraţie de bază ce va avea în componenţă un procesor Intel Core 2 Duo tactat la 1.2 Ghz, 2 GB DDR3 RAM, SSD de 128 GB şi chipset-ul grafic Intel GMX4500. Ecranul LCD cu 1280 x 720 pixeli oferă o rezoluţie ideală pentru vizionarea de filme în format High Definition.

Utilizarea laptopului pe întuneric nu ridică niciun fel de probleme căci tastatura este iluminată cu LED-uri, iar în ceea ce priveşte autonomia, Dell ne promite cinci ore de utilizare continuă şi chiar mai mult în anumite condiţii.

Dell Adamo

Opţiunile de personalizare disponibile momentan nu sunt foarte spectaculoase. Diferenţa de performanţă după upgrade-ul de la Core 2 Duo 1.2 GHz la Core 2 Duo tactat la 1.4 GHz nu va fi deloc impresionantă. Poate cu 2 GB de RAM în plus lucrurile se vor mişca mai repede. Din păcate, chipset-ul grafic GMX4500 (deşi reprezintă topul de gamă al plăcilor video Intel pentru calculatoare portabile), este relativ modest şi permite la limită rularea filmelor Blu-Ray. Aici îl compar cu chipset-ul nVidia GeForce 9400M de pe MacBook Air, mult mai capabil. În fine, clienţii din Statele Unite se vor bucura de cardul 3G WWAN de la AT & T – toate acestea pentru încă 700 de dolari.

Dell Adamo poate fi precomandat de astăzi, accesând adresa www.adamobydell.com. Până pe 26 martie, dată la care va deveni disponibl la nivel global, Adamo poate fi rezervat doar din anumite ţări (24 la număr), iar România nu se numără printre ele.

Dell Adamo

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News