Dell – ecran LCD împotriva curioşilor şi proiector de buzunar

26.09.2008
Dell – ecran LCD împotriva curioşilor şi proiector de buzunar

În unele cazuri, unghiurile de vizibilitate mari pe care producătorii se chinuie să le ofere în cazul panourilor LCD portabile nu sunt avantajoase. Obligaţi fiind să stăm lângă o persoană, nu dorim ca informaţiile afişate de laptopul nostru să fie văzute de alţii. Dell vine să ofere o soluţie care să afecteze cât mai puţin calitatea imaginii şi să poată fi activată doar la cerere. Este vorba despre un ecran electronic opţional care se aplică peste cel LCD şi diminuează foarte puţin luminozitatea acestuia din urmă. La activarea unei funcţii din aplicaţia Dell ControlPoint, sunt afişaţi o serie de pixeli pe ecranul „împotriva curioşilor„, fiind limitate semnificativ unghiurile de vizibilitate laterale. Această faciltate va fi disponibilă iniţial pentru Dell Latitude E6400, la preţul de 139 $.

Dell Latitude E6400 cu ecran LCD împotriva curioşilor

Pierdut în acelaşi comunicat de presă cu informaţiile de mai sus, am găsit şi un anunţ despre un proiector de buzunar ce poartă sigla Dell. Modelul M109S cântăreşte 360 de grame şi ar trebui să încapă foarte uşor în palmă (9,24×10,4×3,7 cm). Sursa de de lumină este un LED care, în funcţie de rata de utilizare, ar putea funcţiona timp de 4 ani.

Dell M109S - proiectorul de buzunar de 500 $

Cu o intensitate luminoasă de doar 55 de lumeni, mini-proiectorul va putea fi folosit doar în camere întunecoase. Imaginea cu rezoluţie de 858×600 de pixeli poate fi afişată la o distanţă maximă de 2,4 m. Pentru a reduce numărul de cabluri din geantă, proiectorul poate fi alimentat de la transformatorul oricărui laptop Dell din seria Latitude sau Vostro. Dispozitivul este deja disponibil în Statele Unite la un preţ de 500 $ şi va ajunge pe alte pieţe în viitorul apropiat.

Dell M109S - 55 de lumeni şi ilumare cu LED

Urmărește Go4IT.ro pe Google News