DELL lansează o variantă 2-in-1 a ultrabook-ului XPS 13

03.01.2017
DELL lansează o variantă 2-in-1 a ultrabook-ului XPS 13

Modelul XPS 13 de la DELL este unul dintre cele mai interesante laptop-uri ultraportabile de pe piaţă. Compania americană a reuşit să integreze hardware puternic şi design plăcut într-un dispozitiv foarte subţire şi uşor, la un preţ nu foarte mare. Compania speră ca varianta XPS 13 2-in-1 să aibă parte de acelaşi succes, noul model fiind similar în design, oferind însă un touchscreen, capabilităţi Windows Hello şi hardware din noua generaţie.

DELL a anunţat noul XPS 13 astăzi 2-in-1 la CES 2017, însă nu va dura foarte mult până va ajune pe piaţă. Lansarea este programată pentru data de 5 ianuarie, cei interesaţi putând comanda deja computerul de pe site-ul companiei.

Noul model de XPS 13 porneşte de la un preţ de 1.200 de dolari, cu 200 de dolari mai mult decât modelul 2016 şi vine echipat cu cele mai noi procesoare din gama Core i de la Intel. Acesta poate fi configurat cu modele Kaby Lake i5 şi i7, cu cip grafic Intel HD Gaphics 615 integrat, ambele fiind răcite pasiv, fără ventilatoare. De asemenea, există opţiuni de memorie RAM între 4 şi 16 GB LPDDR3 şi SSD de la 128 GB până la 1 TB.

Monitorul de 13,3” a primit un panou tactil şi poate fi livrat în variante Full HD sau QHD+. La capitolul conectică, unii utilizatori se vor plânge din cauza lipsei unui port USB standard, computerul fiind echipat cu doar două mufe USB Type-C şi un locaş pentru carduri SD. Din fericire, un adaptor USB Type-C către USB Type-A este inclus în pachet. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult