Dell Latitude E6400 – performanţă portabilă pentru mediul business

14.01.2009
Dell Latitude E6400 – performanţă portabilă pentru mediul business
Construcţie şi dotări (I)

Despre noua serie E de laptopuri Latitude de la Dell am aflat încă de la începutul anului trecut. Se preconiza atunci introducerea unor reprezentanţi pentru fiecare din formatele 12", 13.3", 14.1" şi 15.4". Din imaginile iniţiale se putea deduce că vom avea de-a face cu carcase din aluminiu şi o construcţie solidă per ansamblu. În luna august a anului trecut, Dell a ieşit la rampă cu noile modele pentru mediul business şi a fost clar că doreşte să ofere câte o soluţie pentru fiecare tip de utilizator. Preţurile începeau de la 800 $ şi apoi urcau în funcţie de necesităţile cumpărătorilor. Conform producătorului, noile Latitude ar trebui să ofere performanţă ridicată, securitate sporită şi fiabilitatea cu care am fost obişnuiţi până acum.

Dell Latitude E6400 - pentru biroul de la serviciu

Construcţie şi dotări

Imediat ce am scos din cutie noul Latitude E6400 am ştiut că avem de-a face cu un laptop solid. Colţurile sunt rotunjite cât să nu înţepe, iar spatele din aluminiu al monitorului îţi dă impresia că ai de-a face cu un bloc de metal. Carcasa are dimensiunile de 335x238x31 mm, iar greutatea sistemului este de aproximativ 2 kg. Trebuie ţinut cont că avem de-a face cu un portabil al cărui ecran are diagonala de 14.1" şi este de înţeles că va cântări mai puţin decât unul cu diagonala de 15.4". Aluminiul nu este folosit doar pentru capacul monitorului, ci şi pentru baza portabilului.

Track Stick, alternativa pentru touchpad

Modelul primit la test a avut carcasa de culoare neagră şi ea se potriveşte cel mai bine mediului spre care se orientează seria Latitude. Dell însă oferă laptopul şi în culorile roşu şi albastru. Prezenţa micuţului joystick din mijlocul tastaturii, care se găseşte şi la ThinkPad-urile de la Lenovo, subliniază alături de designul simplu orientarea spre mediul business. Tastatura bine proporţionată este încadrată de două suprafeţe metalice perforate în spatele cărora se găsesc difuzoarele. Suprafaţa din dreapta ar fi trebuit să se termine în partea de jos cu cititorul de amprente, însă modelul testat nu l-a avut în dotare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News