Dell XPS 13 – ultrabook prin definiţie

23.02.2012
Dell XPS 13 - ultrabook prin definiţie

Producătorul american şi-a anunţat ultrabook-ul în perioada CES-ului. El a preferat să folosească un brand-ul XPS pentru a lansa ultra-portabilul subţire şi uşor. Astfel, Dell XPS 13 se prezintă cu un ecran de 13.3” şi o grosime de 18 mm. Greutatea de 1,3 kg se încadrează şi ea în limitele gamei, însă portabilul are un as în mânecă. Dell a folosit un ecran cu marginile foarte înguste, astfel că XPS 13 aduce mai mult cu un ultra-portabil de 12” la dimensiuni.

Dell XPS 13 - un ultrabook ca la carte

Când spui ultrabook, te aştepţi să găseşti în carcasă un procesor Core i5 sau i7 cu voltaj scăzut, din seria creată de Intel special pentru aceste ultra-portabile. Memoria RAM de 4 GB este standard şi nu poate fi crescută, cel puţin nu de utilizator. Carcasa este sigiliată, la fel ca la multe alte ultrabook-uri. Ea este construită din materiale diferite. Capacul ecranului este din aluminiu, restpad-ul este din aliaj de magneziu, dar carcasa inferioară este din fibră de carbon, acoperită cu silicon. Afişajul este protejat de Gorilla Glass.

Dell XPS 13 - construit cu materiale uşoare

Conectivitatea lui Dell XPS 13 este limitată. Utilizatorii vor fi obligaţi să se descurce cu un port USB 2.0, un port USB 3.0 şi o ieşire video miniDP. Pentru un ultrabook de 13.3”, ele sunt puţine, în condiţiile în care lipseşte şi slot-ul pentru carduri SD. Dell XPS 13 va costa 1.000 $ într-o configuraţie ce include un procesor Intel Core i5 şi un SSD de 128 GB. Un SSD cu capacitate dublă creşte preţul la 1.300 $, iar schimbarea procesorului cu un Core i7 îl duce la 1.500 $. Ultrabook-ul Dell XPS 13 este aşteptat pe piaţa din Statele Unite la finalul acestei luni.

Dell XPS 13 - 18 mm grosime, 1.3 kg

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Recomandare video