Dell XPS 13 – ultrabook solid în teste

12.07.2012
Dell XPS 13 - ultrabook solid în teste

Se poate spune că Dell XPS 13 este o prezenţă exotică pe piaţa din România. Seria XPS a fost cu câţiva ani în urmă seria performantă a producătorului american şi acum include ultrabook-uri, portabile subţiri şi uşoare. Modelul de faţă nu este unul nou, fiind anunţat la începutul anului, însă el poate fi găsit acum în magazinele din ţara noastră. În ciuda faptului că platforma este indentică la majoritatea producătorilor, Dell a reuşit să iasă puţin în evidenţă cu XPS 13.

Dell XPS 13 - solid şi compact

În primul rând, vorbim despre ecranul de 13” care are marginile foarte înguste. Producătorul spune că asta îl face mult mai apropiat de modelele de 12” decât de cele de 13”. Pus alături de un MacBook Air de 13”, Dell XPS 13 este mult mai compact. Apoi vorbim despre stratul de Gorilla Glass care protejează ecranul. În principiu, acesta este un lucru bun, dar vom vedea într-un material mai amplu că în practică lucrurile nu stau chiar aşa.

Dell XPS 13 - ecranul protejat de Gorilla Glass

Din punct de vedere al dotărilor, avem de-a face aici cu un procesor Intel Core i5, dar nu din gama Ivy Bridge. Stocarea se face pe un SSD de 128 GB de la Samsung şi vom vedea mai târziu cât de performat este acesta. Ne oprim aici cu detaliile. Mai jos găsiţi o scurtă prezentare video a ultrabook-ului. Testul complet cu Dell XPS 13 va fi publicat în curând.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News