Dell XPS 14 şi XPS 15 – poze şi specificaţii

18.06.2012
Dell XPS 14 şi XPS 15 - poze şi specificaţii

Dell pregăteşte două noi adiţii pentru gama XPS de sisteme ultrabook. Modelele cu format de 14 şi 15 inch sunt bazate pe platforma Ivy Bridge şi folosesc procesoare Intel Core i7 pe 22nm, cuplate unor soluţii grafice dedicate furnizate de Nvidia.

Dell XPS 14 şi XPS 15 - performanţă vs dimensiuni reduse

Dell XPS 14 este echipat cu ecran wide, de rezoluţie 1600×900 pixeli. Configuraţia cu procesor Intel Core i7 de a treia generaţie mai oferă 8 GB memorie RAM, respectiv placă video Nvidia GeForce GT 630M, cu 1GB memorie dedicată. Spaţiul de stocare este asigurat de un hard disk hibrid cu capacitatea de 500 GB, respectiv SSD de 32 GB pentru găzduirea sistemului de operare.

Dell XPS 14 - vedere din profil

Conform primelor informaţii, autonomia bateriei atinge cu uşurinţă pragul de 11 ore.

În afară de ecranul mai mare şi cu rezoluţie Full HD, Dell XPS 15 are de oferit şi un pachet mai interesant de specificaţii.

Dell XPS 15

Configuraţia de bază foloseşte tot un procesor Core i7 din gama Ivy Bridge şi 8GB memorie RAM, dar alăturată unei plăci video GeForce GT 640M – mai performantă şi echipată cu 2GB memorie dedicată.

Dell XPS 14 şi XPS 15 - tastatura iluminată

Capacitatea hard disk-ului hibrid este dublată la 1TB, iar pentru sistemul de operare şi aplicaţii avem un SSD mult mai încăpător, de 256 GB.

Dell XPS 15 - vedere spate

Dimensiunile ceva mai mari ale carcasei au permis şi unele dotări mai puţin obişnuite în sfera sistemelor Ultrabook, cum ar fi drive optic cu încărcare prin slot.

Având aceste dotări, Dell XPS 15 promite până la 8 ore de mobilitate cu o singură încărcare a bateriei.

Dell XPS 14 şi XPS 15 - opţiunile de conectivitate

Ambele modele dispun de tastatură iluminată şi un set de conectori din care nu lipsesc ieşirile HDMI şi DisplayPort, sau porturile USB 3.0. Ecranul cu finisaj lucios este acoperit de un scut din sticlă minerală de tip Corning Gorilla Glass, asemănător celui folosit la tablete.

Dell XPS 14 şi XPS 15 - ecranul Corning Gorilla Glass

Carcasa este realizată din aluminiu, cu inserţii din fibră de carbon adăugate pentru un plus de rigiditate, obţinută fără un impact prea mare asupra greutăţii finale.

Dell XPS 14 şi XPS 15 - comparaţie de gabarit

Încă neoficiale, preţurile estimate pentru noile modele Dell XPS pornesc de la 999 dolari pentru versiunea cu ecran de 13 inch şi 1299 – 1499 dolari pentru cea cu ecran de 15 inch.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult