FlipStart Micro Laptop, funcţii complete la dimeniuni scăzute

14.05.2007
FlipStart Micro Laptop, funcţii complete la dimeniuni scăzute

Dacă nu v-aţi săturat deja de “ingeniozitatea” producătorilor de sisteme, care scot în fiecare an câte un nou format de sistem, anul trecut fiind vorba de UMPC-uri, s-ar putea ca anul acesta să vedem în scenă un nou format, cel de micro laptop.

Un astfel de produs este FlipStart 1.0, situat undeva peste UMPC-uri şi sub-notebook-uri, ca dimeniuni şi funcţionalităţi, dar la un preţ puţin mai redus ca al acestora. Ultima afirmaţie este adevărată doar dacă ne referim la Sony Vaio-ul cu harddisk SSD de 32 GB, care trece lejer de 4000 $.

FlipStart cu siguranţă nu impresioneaza prin design, ci prin funcţiile complete

Ce oferă FlipStart 1.0 pentru un preţ de listă de 2000 $? Păi să începem cu ecranul cu diagonală de 5.6” şi rezoluţie de 1024 x 600 pixeli, plus cel extern de 1.9” şi 220 x 176 pixeli (utilizat la afişarea diverselor informaţii, precum mesajele noi primite prin email), procesor Pentium M la 1.1 GHz, 512 MB RAM şi harddisk de 30 GB, protejat la şocuri. Sistemul de operare este fie Windows XP, fie Vista Business, dar nu ştiu dacă mai rămâne suficient spatiu de lucru în cazul instalării Vista.

Pe partea de conexiuni fără fir, FlipStart nu duce lipsă de nimic: Bluetooth, Wi-Fi şi acces 3G EV-DO Rev A. Pentru 2000 $ ar fi fost şi păcat să lipsească ceva. Dacă mi-aş lua unul? Sincer nu cred, la banii ăştia prefer un Tablet PC cu ecran de 9-10”. Oricum este o alternativă mult mai atractivă decât un UMPC care costă dublu.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News