Gigabyte Aero 14 upgradat cu cipuri grafice NVIDIA GTX 1060

07.12.2016
Gigabyte Aero 14 upgradat cu cipuri grafice NVIDIA GTX 1060

Gigabyte a lansat în această vară la Computex noua serie de laptop-uri de gaming ultraportabile din seria Aero 14. Acestea erau echipate cu cele mai performante componente disponibile în acel moment pe piaţă, care puteau fi integrate într-un computer portabil de dimensiuni reduse. Acum că NVIDIA a început să livreze cipurile grafice mobile din seria NVIDIA GTX 1000 către mai mulţi producători, seria Aero a fost upgradată, fiind acum capabilă de utilizat alături de headset-uri VR.

Noile Gigabyte Aero sunt la exterior identice cu modelele deja lansate, fiind echipate cu display-uri de 14” cu rezoluţie QHD (2560 x 1440 pixeli) şi opţiuni de stocare de până la 1 TB pe SDD. Memoria RAM poate fi configurată până la un maximum de 32 GB, în timp ce cipul grafic folosit este GeForce GTX 1060, minimum necesar pentru aplicaţii VR pe laptop-uri. La capitolul procesoare nu s-a schimbat mare lucru, întrucât Intel încă nu a adus pe piaţă modelele Kaby Lake quad-core de performanţă înaltă. În consecinţă, Aero 14 vine tot cu opţiuni pe arhitectură Skylake.

Din păcate, nu au fost oferite preţuri pentru noile modele Aero 14 şi nici o dată de lansare exactă. Cel mai probabil însă, laptop-urile vor ajunge în stocurile magazinelor înainte de Crăciun, pentru a putea prinde ultimul val de cumpărături din sezonul sărbătorilor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video