Gigabyte prezintă primul său Ultrabook, modelul U2442

06.03.2012
Gigabyte prezintă primul său Ultrabook, modelul U2442

Gigabyte U2442 este un notebook cu ecran de 14 inch, echipat cu procesor Intel din familia Ivy Bridge ULV.

Gigabyte U2442

Creaţia celor de la Gigabyte prezintă o serie de calităţi rar întâlnite în gama sistemelor utltrabook, punând alături de procesorul Intel cu grafică integrată şi o placă video dedicată, cu performanţe mult mai aproape de cerinţele unui pasionat de jocuri PC. Este vorba de modelul Nvidia GeForce GT 640M, echipat cu 2 GB memorie video dedicată.

Gigabyte U2442 - tastatura iluminată

Cu aşa o configuraţie, putem trece cu vederea faptul că Gigabyte U2442 nu este cel mai subţire ultrabook de pe piaţă, dar la o greutate de 1.49 Kg este cu siguranţă unul dintre cele mai confortabile portabile de 14 inch pe care am avut ocazia să le întâlnim. Carcasa cu finisaj argintiu este confecţionată din material plastic, măsoară între 18.5 şi 20.5 mm grosime şi ascunde un acumulator Li-Polimer de 44 Whr, nedetaşabil.

Gigabyte U2442 - grosime 20.5 mm

Tastatura de tip chiclet este iluminată, iar pentru un plus de confort avem la dispoziţie un trackpad spaţios, echipat cu butoane normale.

Gigabyte oferă noul model în versiune U2442V cu procesor Intel Core ULV i5 sau i7, respectiv o versiune U2442N echipată cu procesor Core i5 sau i7 non-ULV. Principalul avantaj pentru Gigabyte U2442N este nivelul de performanţă oferit, similar unui notebook obişnuit cu procesor Intel, dar oferit într-un pachet cu greutate de sub 1.5 Kg.

Gigabyte U2442 - vedere spate

Sistemul de ventilaţie este dimensionat pentru cerinţele oricăreia dintre cele două versiuni de procesoare, iar căldura generată este evacuată către partea din spate a carcasei, cu ajutorul a două fante poziţionate sub ecran.

Ecranul cu diagonală 14 inch are rată de aspect 16:9 şi suportă rezoluţia 1600×900 pixeli.

Deşi în configuraţie standard modelul este livrat doar cu un harddisk mecanic, Gigabyte a promis că va oferi şi o versiune echipată cu dispozitiv SSD. Pe partea de conectivitate putem enumera doi conectori USB 3.0 şi încă doi USB 2.0, o ieşire HDMI 1.4 şi una VGA, conector LAN, ieşire pentru căşti şi slot pentru card SDHC. Lista dotărilor mai cuprinde un webcam, placă de reţea WiFi N şi modul Bluetooth 4.0.

Gigabyte U2442 - finisaj din aluminiu şlefuit

Ţinând cont de faptul că următoarea generaţie de procesoare Intel pentru sisteme Ultrabook nu este aşteptată mai devreme de luna iunie, Gigabyte mai are ceva timp să finiseze design-ul noilor sisteme. Cât despre preţuri, cea mai accesibilă promite să fi seria Gigabyte U2442N, mulţumită procesoarelor Intel Core cu voltaj normal, nu la fel de piperate ca cele ULV.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News