Google a lansat noul Chromebook Pixel cu USB Type-C

12.03.2015
Google a lansat noul Chromebook Pixel cu USB Type-C

Am primit primele indicii despre un nou model de Chromebook Pixel în urmă cu doar câteva săptămâni, însă compania nu a aşteptat prea mult până la anunţul oficial. Alături de noul Google Store, compania americană a lansat şi două variante nouă ale laptop-ului său premium bazat pe sistemul de operare Chrome OS. Comparat cu alte computere din această categorie, noul Pixel este probabil cel mai performant, cel mai arătos şi totodată cel mai scump.

Cea de-a doua generaţie de Chromebook Pixel vine în două variante, ambele destul de performante pentru a satisface nevoile tuturor utilizatorilor de Chrome OS. Cea de bază, a cărui preţ porneşte de la 999 dolari, integrează un procesor Intel Core i5 la 2,2 GHz, alături de un SSD de 32 GB, 8 GB memorie RAM şi un display de 12,85” cu rezoluţie 2560 x 1700 pixeli (aspect 3:2). Chiar şi acest model include specificaţii tehnice aproape duble faţă de alte modele de computere Chromebook de la alţi producători.

Varianta mai scumpă, care porneşte de la 1299 dolari oferă un procesor Intel Core i7 la 2,4 GHz, 16 GB RAM şi un SSD de 64 GB. Ambele modele folosesc noul standard USB Type-C pentru încărcare şi includ două astfel de porturi. Pe lângă acestea, sunt integrate alte două mufe USB 3.0 obişnuite, un cititor de carduri SD şi o mufă jack combo. La categoria conectivitate, Google a integrat Bluetooth 4.0 şi WiFi 802.11 ac.

Momentan Chromebook Pixel poate fi comandat doar din Statele Unite şi este disponibil pe Google Store. Conform declaraţiilor oficialilor Google, aceste laptop-uri nu sunt realizate pentru a fi cumpărate de utilizatorii de rând. Deşi pot fi comandate de către oricine, dezvoltatorii software şi web sunt în ţinta Google cu modelele Pixel. Având în vedere că preţul de intrare în gamă a scăzut de la 1299 la 999 de dolari, probabil că mai mulţi consumatori vor comanda noile laptopuri, însă în continuare vorbim despre un computer dedicat în principal navigării web.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult