GPD Win Max 2: Consolă portabilă de gaming dechizată în laptop ultraportabil

14.07.2022
GPD Win Max 2: Consolă portabilă de gaming dechizată în laptop ultraportabil

Există o ofertă bogată de dispozitive portabile de gaming pe piață astăzi. Exemple sunt Steam Deck, Playdate, Nintendo Switch sau Analogue Pocket. Acestea au prețuri destul de accesibile. O companie vine, însă, cu un computer portabil, gândit pentru gaming, care costă peste 1.200 de dolari.

GPD Win Max 2 are display de 10” (25 cm)˜ (cu rezoluție de 2.560 × 1.600 pixeli) și tastatură QWERTY completă, putând fi folosit, de asemenea, ca dispozitiv pentru productivitate, divertisment sau pentru navigarea pe internet. Dispozitivul are butoane pentru jocuri în lateral, imediat sub ecran. Există și două butoane fizice programabile în partea din spate.

Pentru cei care doresc să folosească dispozitivul mai mult ca laptop ultraportabil, GPD include în pachet două plăcuțe magnetice care acoperă butoanele pentru jocuri. Când nu sunt folosite, acestea pot fi ținute în lăcașurile lor din carcasă.

Clienții pot alege între două procesoare pentru GPD Win Max 2: AMD Ryzen 7 6800U sau Intel Core i7-1260P.

În ciuda dimensiunilor reduse, dispozitivul include două porturi USB-C, trei porturi USB-A și unul HDMI.

Laptopul mai dispune de cameră cu senzor de 2 MP, de jack audio universal de 3.5 mm, slot pentru carduri de memorie, senzor de amprentă și conectivitate 4G (opțională).

Autonomia bateriei este, potrivit producătorului, de până la 3 ore în jocurile care solicită procesorul.

Precomenzile pentru dispozitiv vor începe pe 7 iulie prin intermediul platformei de crowdfunding Indiegogo. Cea mai ieftină versiune – cu procesor AMD Ryzen, 16 GB memorie RAM și capacitate de stocare internă de 128 GB – va costa 1.248 dolari. În cea mai avansată configurație, dispozitivul va veni cu procesor Intel Core i7, 32 GB memorie RAM și capacitate de stocare internă de 2 TB, la prețul de 1.800 de dolari.

Trebuie precizat că în trecut GPD a avut probleme cu controlul calității. Compania a livrat produse în configurații greșite sau cu defecte, potrivit Liliputing.

Sursa: Go4games

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult