gScreen Spacebook – laptopul cu două ecrane

28.08.2009
gScreen Spacebook - laptopul cu două ecrane

Există anumite categorii de utilizatorii, precum graficienii sau uneori programatorii, care au mare nevoie de două monitoare. Plecând de la această premisă, cei de la gScreen vor lansa Spacebook, un laptop cu două ecrane.

Nu doar faptul că are două ecrane atrage atenţia la gScreen Spacebook, ci mai ales modul în care sunt implementate acestea. Ambele ecrane se glisează în aşa fel încât poţi folosi un ecran ca la orice laptop sau poţi trage în dreapta un ecran şi în stânga celălalt ecran, aşa cum se vede şi în imagini. Ecranele sun identice şi au o diagonală standard – 15.4 inch.

gScreen Spacebook

Nici dotările nu sunt mai puţin impresionante. Spacebook va putea rula Windows 7 pe un procesor Intel Core 2 Duo (probabil chiar Core i7), ajutat de 4 GB RAM. Acestora li se adaugă o placă video Nvidia GF900M GT dedicată şi un harddisk de 7.200 RPM. Laptopul va dispune şi de o unitate DVD, iar bateria va fi de 6 sau 9 celule.

gScreen Spacebook

Pentru toate acestea trebuie să suporţi o greutate de 5.5 Kg. gScreen Spacebook va costa pe măsură. Doritorii vor fi nevoiţi să scoată din buzunar în jur de 3.000 de dolari. Lansarea oficială este preconizată la sfârşitul anului.

gScreen Spacebook

Urmărește Go4IT.ro pe Google News