HP EliteBook 745 G2 review

14.10.2014
HP EliteBook 745 G2 review
Performante, autonomie, răcire, concluzii

Performante, autonomie şi răcire

Rodul unui parteneriat cu AMD, EliteBook 745 G2 este unul dintre primele portabile care folosesc procesoarele mobile din generaţia Kaveri. Modelul ales de HP este A10 Pro-7350B, un produs care foloseşte micro-arhitectura Steamroller şi, la fel ca generaţiile anterioare Bulldozer şi Piledriver, foloseşte două nuclee Clustered Multi-Thread (CMT) care includ la rândul lor câte două nuclee de procesare x86. Această arhitectură specifică are ca scop îmbunătăţirea paralelismului, AMD încercând astfel să recupereze diferenţa de performanţe faţă de produsele rivalului Intel.

HP EliteBook 745 G2: acces rapid la componentele interne

Din păcate, HP a avut teribil de proasta idee de a livra un sistem dotat cu un singur DIMM de memorie, utilizarea Dual-Channel putând aduce un spor de performanţă grafică de circa 33 de procente sau chiar mai mult, ceea ce ar fi putut împinge performanţele grafice mai sus în gama Intel HD 4600/NVIDIA GT 720M.

În testele sintetice, procesorul AMD A10 Pro-7350B s-a comportat similar modelelor Core i3 din generaţia Haswell ULV de la Intel, asigurând astfel un nivel de performanţă suficient de ridicat pentru aplicaţiile de birou uzuale. Această putere de calcul redusă poate că nu este prea atractivă pentru cei care-şi doresc un laptop puternic, însă EliteBook 745 G2 este o opţiune sesizabil mai ieftină decât modelele similare HP cu procesoare Intel, cum ar fi de pildă EliteBook 840 G1.

Nucleu grafic Radeon R6 din generaţia Graphics Core Next 1.1 se încadrează în aceeaşi notă. În funcţie de teste şi jocuri, acesta se plasează aproximativ la nivelul soluţiei HD 4400 de la Intel, uneori fiind uneori mai rapid şi alteori mai lent, în funcţie de test. Acest nucleu grafic asigură un nivel al performanţelor suficient de ridicat pentru aplicaţiile 3D şi pentru eventuale jocuri mai puţin pretenţioase setate la un nivel minim de detalii şi rezoluţie HD.

  • PCMark 8 Home: 1791
  • PCMark 8 Creative: 1304
  • PCMark 8 Work: 2149
  • 3DMark Ice Storm: 29102
  • 3DMark Cloud Gate: 2944
  • 3DMark Sky Diver: 2431
  • 3DMark Fire Strike: 601
  • Cinebench R11.5 OpenGL: 17,34 fps
  • Cinebench R11.5 CPU: 1.92 pts
  • HDTune (min/max/avg): 215/337/285 MB/s
  • Autonomie video: 3:45 ore
  • Autonomie office: 4:10 ore

În mod implicit, HP EliteBook 745 G2 vine cu o baterie cu trei celule cu o capacitate de 50 Wh. Aceasta părea suficient de mare pentru a oferi o autonomie bună, însă laptopul nu s-a descurcat prea bine. Probabil că procesorul cu TDP de 20W şi ecranul VA cu rezoluţie mare şi-au pus amprenta, EliteBook 745 G2 oferind sub patru ore de autonomie video şi puţin peste patru ore de autonomie Office.

HP Elitebook 745 G2: fantele generoase de admisie ale sistemului de răcire

Sistemul de răcire este bun şi tăcut, acesta menţinând sistemul rece în cea mai mare parte a timpului. Laptopul are prevăzute două fante de mari dimensiuni pentru admisie pe capacul inferior, acestea asigurând un volum de aer suficient de mare pentru a menţine carcasa aproape rece într-un regim normal de utilizare. În timpul unei încărcări susţinute, carcasa începe să se încălzească sesizabil în partea inferioară, ceea ce-i va deranja pe cei care ţin laptopul şi în poală, însă tastatura şi restpad-ul nu sunt afectate decât într-o mică măsură.

Concluzii

Rezultatul parteneriatului dintre HP şi AMD este un laptop business interesant care preia multe din caracteristicile modelelor mai scumpe din familia EliteBook şi le oferă la un preţ ceva mai mic. EliteBook 745 G2 oferă o carcasă solidă din aluminiu, magneziu şi plastic cu certificare MIL-STD-810G, dotări bune, tastatură şi touchpad excelente şi un ecran mat cu panou VA. Din păcate, HP a ales să ofere configuraţii cu un singur DIMM de memorie, ceea ce subminează performanţele procesorului AMD, la care se adaugă problema autonomiei cam mici.

Părţi pozitive

Carcasă solidă certificată MIL-STD-810G
Tastatură şi touchpad
Ecran VA mat cu rezoluţie Full HD
Greutate şi dimensiuni
Sistem audio cu fidelitate bună

Părţi negative

Performanţe penalizate de configuraţia cu un singur DIMM
Autonomie neimpresionantă

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News