HP pregăteşte Stream 14, o primă replică pentru laptopurile Chromebook ieftine

HP pregăteşte Stream 14, o primă replică pentru laptopurile Chromebook ieftine

Acum un an, Microsoft ne-a promis tablete Windows 8 mai ieftine, iar această promisiune a fost onorată odată cu lansarea modelelor cu ecrane de 8” şi procesoare Intel Atom din familia Bay Trail. Acum o lună, compania ne-a promis că vom vedea în curând şi laptopuri Windows 8 mai ieftine, iar prima replică la produsele Chromebook se pare că va fi modelul de 199 de dolari HP Stream 14.

Un produs menit să atragă atenţia utilizatorii care sunt în căutarea unui laptop ieftin, HP Stream 14 nu va impresiona cu specificaţiile sale. HP a ales o platformă hardware cu un consum energetic foarte scăzut, Stream 14 urmând să fie motorizat de procesorul quad-core AMD A4 Micro-6400T. Acesta este setat la o frecvenţă de 1,6 GHz, oferă o interfaţă grafică Radeon R3 şi are un consum de numai 4,5W, ceea ce va permite utilizarea unui sistem de răcire pasiv.

Acest nucleu de procesare va fi însoţit de 2 GB de memorie RAM, o unitate de stocare SSD cu o capacitate de 32 sau 64 GB şi un slot pentru carduri SD. Ecranul va avea o diagonală de 14” şi va oferi o rezoluţie de 1366 x 768 pixeli, panoul urmând să fie unul de tip S-PVA. Din păcate, la acest preţ nu a mai fost loc şi pentru un ecran tactil.

Lista de dotări mai include o cameră Web cu rezoluţie HD, interfaţă wireless 802.11n, Bluetooth 4.0, un port USB 3.0, două porturi USB 2.0 şi o ieşire video HDMI. Laptopul va avea o greutate de 1,75 kilograme şi va include o baterie cu o capacitate de 32Wh. Laptopul va veni preinstalat cu sistemul de operare Windows 8.1 şi va oferi suplimentar un abonament pentru 100 de spaţiu de stocare OneDrive timp de doi ani de zile.

Conform informaţiilor, acest laptop va fi disponibil pe piaţa din Statele Unite la un preţ de 199 de dolari si în Europa la un preţ de circa 200 de euro. În acest moment, disponibilitatea la nivel global este necunoscută, însă HP Stream 14 este doar primul produs din seria de laptopuri foarte ieftine primise de către Microsoft, iar modelele similare fabricate de alţi producători nu vor întârzia să apară în ofertele locale până la finele anului.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News