HTC Shift: notebook, PDA, telefon şi lista poate continua

13.08.2007
HTC Shift: notebook, PDA, telefon şi lista poate continua

Unul dintre cele mai interesante genuri de produs lansate anul acesta este hibridul notebook-PDA, al cărui prim reprezentant este HTC Shift.

Tendinţa industriei IT este de a îngloba mai multe funcţii în acelaţi dispozitiv. HTC găndeşte puţin diferit, motiv pentru care a integrat un PDA şi un UMPC într-un singur dispozitiv denumit simplu Shift. Asta nu este totul, mai avem şi o tastatură culisantă şi ecran care poate fi înclinat cu câteva grade.

Un buton de pe carcasa lui Shift face trecerea între cele două sisteme de operare, Windows Vista şi Windows Mobile. Fiecare OS este guvernat de propriul procesor: Intel Santa Rosa A110, respectiv Qualcomm la 400 MHz. Fiecare are memorie RAM şi spaţiu de stocare dedicat. Singurele lucruri partajate sunt carcasa, ecranul şi bateria.

HTC estimează aproximativ trei ore de autonomie în mod PC şi 5 zile în mod PDA, dar n-aş băga mâna în foc pentru cea din urma. Anunţat deja câteva luni, Shift începe să fie livrat de către HTC jurnaliştilor, cei de la Gottabemobile postând deja un review video de peste 30 de minute. Nu se ştie nimic despre preţ, care se poate dovedi un mare impediment la achiziţionare, pe lângă lipsa receptorului GPS.

HTC Shift

Urmărește Go4IT.ro pe Google News