Iată ce dotări obligatorii trebuie să aibă un Ultrabook din generaţia Windows 8

16.01.2013
Iată ce dotări obligatorii trebuie să aibă un Ultrabook din generaţia Windows 8

Intel a modificat lista de specificaţii ce trebuie respectate de producătorii hardware pentru sistemele laptop care intră în categoria Ultrabook, luând în calcul cerinţele impuse de Windows 8 şi noua s-a interfaţă optimizată pentru ecrane touch.

Ecrane touch pentru sistemele Ultrabook, dotare obligatorie din acest an

Astfel, un sistem Ultrabook din generaţia Windows 8 construit în jurul unei platforme Intel cu procesor din noua familie Haswell va trebui să includă ecran cu interfaţă touch multi-punct ca dotare obligatorie şi acumulator capabil să asigure cel puţin 8 ore de autonomie. Spre comparaţie, pentru actuala generaţie Ultrabook Intel specifică o autonomie minimă de 7 ore şi nu obligă la folosirea de ecrane touch.

O altă dotare inclusă la presiunile Intel este suportul pentru conectivitate WiDi (Intel Wireless Display) – standard de comunicaţie ce permite dispozitivelor mobile să trimită semnal video prin conexiune wireless către televizoare şi alte dispozitive compatibile.

Noile cerinţe vor deveni obligatorii până la finalul acestui an. Mai mult decât atât, Intel recomandă pentru sistemele Ultrabook ce întrunesc aceste cerinţe un preţ de vânzare care să pornească de la 599 dolari. Preţul anunţat s-ar putea materializa numai dacă vânzările înregistrate în piaţa sistemelor Ultrabook vor atinge volumul prognozat de Intel, estimat la un nivel oricum excesiv de optimist.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult