Intel promite ultrabook-uri mai ieftine şi mai numeroase

18.07.2012
Intel promite ultrabook-uri mai ieftine şi mai numeroase

Lansarea Windows 8 din toamnă este o ocazie bună pentru Intel pentru resuscitarea interesului pentru ultrabook-uri, al căror prim val nu a avut chiar impactul pe care gigantul procesoarelor şi producătorii de portabile şi l-au dorit.

Conform declaraţiei făcută de Paul Otellini, managerul Intel, producătorii au nu mai puţin de 140 de modele de ultrabook-uri în dezvoltare, 40 dintre acestea urmând să profite din plin de Windows 8 deoarece vor oferi şi ecrane touchscreen. Acestora li se mai adaugă şi o duzină de ultrabook-uri convertibile, care pot fi folosite atât ca laptop cât şi ca tabletă, ceea ce ridică la circa 50 numărul sistemelor touchscreen care vor însoţi lansarea Windows 8 sau o vor însoţi imediat după.

Pe lângă sistemele bazate pe puternicele procesoare Core i7 din generaţia a treia, nici umilul Atom nu a fost uitat. Generaţia următoare a acestuia, Clover Trail, va fi prezentă în curând pe 20 de tablete Windows 8.

Paul Otellini a afirmat că, până la sfârşitul acestui an, vom vedea şi reduceri de preţuri pentru ultrabook-uri. Având preţuri cam piperate în acest moment, acestea vor coborâ până la 700 de dolari până la finele anului însă Intel nu a specificat şi care vor fi cauzele sau concesiile făcute pentru atingerea acestui deziderat.

Împingerea unor platforme noi şi tăierile de preţuri sunt stringent necesare în acest moment pentru Intel. Compania a anunţat ieri rezultatele financiare şi, chiar dacă veniturile şi profiturile sunt în creştere uşoară, 13,5 miliarde, respectiv 2,8 miliarde dolari, creşterea pieţei PC-urilor a fost de numai 3 procente în ultimele 12 luni, un salt mediocru determinat de climatul economic nefavorabil şi concurenţa tabletelor şi terminalelor inteligente.

Intel Ultrabook

Urmărește Go4IT.ro pe Google News