Laptopurile VAIO S TruePerformance promit performanţe crescute, obţinute prin optimizarea consumului de energie şi a temperaturilor

08.02.2018
Laptopurile VAIO S TruePerformance promit performanţe crescute, obţinute prin optimizarea consumului de energie şi a temperaturilor

Potrivit strategiei trasate de Intel, procesoarele Core ating nivelul maxim de performanţă în modul Turbo Boost şi îl menţin pentru scurt timp, după care retrogradează la un nivel inferior care să prevină depăşirea limitelor de temperatură şi consum descrise în specificaţiile echipamentului.

Problema este că în cazul portabilelor ultra-subţiri această degradare a performanţei survine foarte devreme şi poate fi suficient de mare încât să afecteze experienţa în utilizare, sistemul de răcire neţinând pasul cu creşterea bruscă a căldurii emanate de procesor.

VAIO încearcă să ocolească această limitare dezvoltând pentru gama de laptopuri VAIO S o tehnologie numită TruePerformance, care promite să menţină un nivel optim al performanţelor pentru mai mult timp.

În loc să ţintească maximizarea performanţelor în momentele de utilizare intensă, TruePerformance aplică un algoritm optimizat care reduce uşor frecvenţa atinsă în modul Boost şi creşte limita de putere disponibilă pentru modul Turbo. Creşterea eficienţei se traduce într-o păstrare mai îndelungată a frecvenţelor Boost, urmată de o degradare mai uşoară a performanţelor atunci când temperatura se apropie de nivelul maxim admis. Rezultatul este o creştere sesizabilă a performanţelor oferite, comparat altor portabile echipate cu acelaşi model de procesor.

Exceptând tehnologia TruePerformance, seria VAIO S se aseamănă destul de mult cu alte modele ultrabook de la gama high-end, fiind disponibilă în variante cu procesor Intel Core 8th gen (i5 sau i7 din seria U), echipate cu 8GB sau 16GB memorie RAM şi până la 1TB spaţiu de stocare pe suport SSD PCIe. Ecranul de 13.3” oferă rezoluţie Full HD. Lista dotărilor este completată cu senzor de amprente şi tastatură iluminată.

Preţurile pornesc de la 1199 dolari pentru modelul VAIO S cu procesor Core i5 şi 8GB memorie RAM, doar poate urca la 2199 dolari pentru configuraţia cu procesor Core i7 şi 16GB memorie RAM.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult