Lenovo Legion Y920: gaming fără limite cu preţ pe măsură [REVIEW]

26.06.2017
Lenovo Legion Y920: gaming fără limite cu preţ pe măsură [REVIEW]
Construcţie, design, ergonomie şi specificaţii tehnice

Noua serie de laptop-uri Legion de la Lenovo pare să ofere câte ceva pentru fiecare categorie de gamer. Am văzut în trecut extrema de jos, Y520, un laptop de gaming entry-level cu hardware echilibrat şi linii de design plăcute, în ton cu alte produse concurente de pe piaţă. De curând a ajuns pe bancul de teste Y920, modelul de top din gama Legion, care în timp ce oferă performanţă de top (la un preţ pe măsură), nu rezolvă prea multe dintre problemele „fratelui” său mai mic, ci mai degrabă vine cu altele noi. Cu toate acestea, performanţa a rămas la un nivel foarte înalt.

Construcţie, design, ergonomie

Lenovo Legion Y920 este o adevărată bestie când vine vorba despre gaming pe un laptop, fiind realizat pentru a se lupta de la egal la egal cu produsele high end de la alţi producători precum ASUS, Acer sau Dell. Vorbim aşadar despre un laptop mare şi greu, cu display de 17,3”, realizat din materiale de cea mai înaltă calitate. Avem de a face cu două plăci metalice, care servesc drept capace în partea de jos şi de sus a dispozitivului, alături de plastic mat foarte dur şi chiar o suprafaţă cauciucată.

Liniile de design ale seriei Legion par a fi folosite pe întreaga gamă de produse, logo-ul Y de culoare roşie pe partea din spate fiind ne lipsit. Spre diferenţă de alte laptop-uri de gaming de pe piaţă, acest logo nu este luminat cu LED-uri, însă acest lucru nu înseamnă că nu avem de a face cu lumini RGB. Tastatura, trackpad-ul şi suprafaţa de sub display, pot fi personalizate după bunul plac în toate culorile posibile.

Tastatura este realizată pe acelaşi format ciudat pe care l-am întâlnit şi în cazul lui Legion Y520, cu un numpad poziţionat deasupra săgeţilor, taste puţin cam mari pentru confort şi ca o noutate pe modelul Y920, avem de a face cu butoane mecanice. Acestea beneficiază de un actuator care face click, care necesită mai multă forţă pentru apăsare. Pentru unii, asemenea taste pot reprezenta un avantaj, iar pentru alţii un dezavantaj, în funcţie de preferinţe. Sub tastatură întâlnim o suprafaţă cauciucată foarte plăcută atingerii, care va proteja încheieturile de marginile laptop-ului şi va asigura confort sporit în sesiunile lungi de utilizare, cât şi trackpad-ul de tip „modern”, cu o suprafaţă relativ mare, şi fără butoane fizice. Pentru click, utilizatorul poate să apese fizic oriunde pe suprafaţa sa, asemeni laptop-urilor „non-gaming”.

La capitolul conectivitate avem de a face cu patru port-uri USB 3.0, un port Thunderbolt cu mufă Type-C, un DisplayPort de dimensiuni normale, un HDMI 2.0, card reader SD, jack-uri pentru căşti şi microfon şi un port Ethernet. Cu greu te poţi plânge de lipsa de port-uri moderne pe Legion Y920, iar cei care folosesc tehnologii wireless des, se vor bucura să afle că nu s-a renunţat nici la Bluetooth 4.1 sau WiFi 802.11ac.

Galerie foto

Specificaţii tehnice

 • Nume: Lenovo Legion Y920
 • Ecran: 17.3”, IPS, Full HD, glossy
 • CPU: Intel Core i7-7820HK (4-core, 2,9-3,9 GHz boost/4,1 GHz OC, 8MB cache)
 • GPU: NVIDIA GeForce GTX 1070, 8 GB GDDR5
 • RAM: 48 GB DDR4, 2400 MHz (max 64 GB)
 • SSD: 2 x Samsung 512 GB NVMe M.2 (RAID0)
 • HDD: Seagate 1TB HDD @ 5400rpm
 • Sunet: JBL 2.1
 • Conectivitate: LAN 10/100/1000 Mbps, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.1, 4 x USB 3.0, 1 x Thunderbolt Type-C, DisplayPort, HDMI, card reader, 2 x 3.5 mm jack (căşti şi microfon)
 • Alte dotări: tastatură cu iluminare RGB şi butoane mecanice
 • Acumulator:  6 celule
 • Greutate: 4,6 kg
 • Dimensiuni: 425 x 315 x 36 mm (L x l x Î)
 • Sistem de operare: Windows 10 Home (64 bit)

Părţi pozitive

Performanţă peste aşteptări
Construcţie solidă
Sunet de calitate
Trackpad modern
Suprafaţa cauciucată sub tastatură

Părţi negative

Tastele sunt prea rigide
Formatul tastaturii nu este standard
Ecranul glossy reflectă toată lumina din jur, inclusiv pe cea de la tastatură

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult