Lenovo prezintă primele sale laptopuri cu Windows 11: IdeaPad Slim 7 Carbon și Slim 7 Pro

08.09.2021
Lenovo prezintă primele sale laptopuri cu Windows 11: IdeaPad Slim 7 Carbon și Slim 7 Pro

Lenovo dezvăluie noua ofertă de laptopuri cu Windows 11, alcătuită din modelele IdeaPad Slim 7 Carbon cu ecran de 14 inch și Lenovo IdeaPad Slim 7 Pro de 16 inch, ambele motorizate de procesoare AMD Ryzen.

IdeaPad Slim 7 Pro vine cu ecran de rezoluție QHD (4K), oferind acoperire 100% a spectrului de culoare sRGB și luminozitate de 500 nits. Ca dotare opțională, amatorii de jocuri PC pot opta și pentru o placă video Nvidia GeForce RTX 3050. Platforma de procesare AMD poate fi configurată cu un procesor până la Ryzen 7 5800H, ajutat cu 16GB memorie RAM și SSD de 1TB.

Toate acestea vin în pachetul unui portabil cu grosime de 17.4mm (în punctul cel mai subțire) și greutate de 2.1kg.

Și mai bine orientat către mobilitate, modelul Slim 7 Carbon reduce grosimea minimă la 14.9 mm, iar greutatea la puțin peste kg. Portabilul poate fi configurat cu procesor până la Ryzen 7 5800U și GPU Nvidia din seria GeForce MX450, opțiune rar întâlnită pe segmentul laptopurilor ultraportabile și ceva mai performantă decât soluțiile de grafică integrată.

laptopuri cu Windows 11

Interesat, este că și la diagonala de 14 inch cumpărătorii primesc un ecran de calitate premium. Bazat pe tehnologie OLED, acesta folosește rezoluția 2880×1800 pixeli și rată de aspect 16:10, oferind deopotrivă claritate impecabilă și suficient spațiu pe verticală pentru a lucra confortabil cu aplicații de productivitate. Un alt atu de luat în seamă este și autonomia de 14.5 ore enunțată de Lenovo.

La fel ca și alte portabile din seria ThinkPad Carbon, Lenovo Slim 7 este trecut prin teste military-grade, atestând durabilitatea produsului la șocuri mecanice și folosirea în condiții potrivnice de praf și umezeală.

Noile laptopuri cu Windows 11, Lenovo IdeaPad Slim 7 Carbon și IdeaPad Slim 7 Pro, vor fi disponibile din luna octombrie la prețul de 1290 dolari, respectiv 1449 dolari (în echiparea de bază).

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult