Lenovo Yoga Book 9i este un ultrabook cu două ecrane OLED

08.01.2023
Lenovo Yoga Book 9i este un ultrabook cu două ecrane OLED

Ideea unui laptop echipat cu două ecrane nu este tocmai nouă, fiind prezentate diferite concepte de-a lungul timpului la diverse târguri de tehnologie. Au ajuns pe piață câteva modele, însă ecranele secundare erau de obicei mai mici sau pe un format mai ciudat, însă Lenovo crede că a găsit în sfârșit soluția pentru astfel de dispozitive cu Yoga Book 9i, un computer similar în design cu modelul Surface Neo, anunțat de Microsoft în urmă cu câțiva ani.

Yoga Book 9i ar putea fi primul laptop cu două ecrane care ar putea fi și practic

Lenovo a prezentat Yoga Book 9i la CES 2023, unde propune acest model drept un laptop de formă și dimensiuni obișnuite, care se întâmplă să aibă ecrane pe ambele părți de la interior. Ambele sunt realizate pe paneluri OLED și au dimensiune de 13,3” în diagonală, cu rezoluție 2,8K. Ambele ecrane sunt tactile și sunt identice din toate punctele de vedere. Laptop-ul este livrat și cu o tastatură care poate fi atașată deasupra ecranului de jos, dar care poate fi folosită și de la distanță prin Bluetooth.â

În pachet sunt livrate și o husă care poate fi folosită pe post de stand, pentru a pune cele două ecrane vertical în mod landscape sau portret, dar și un stylus pentru scris de mână sau desenat.

lenovo yoga book 9i closed

Configuraia hardware este una de ultrabook, cu procesor Intel din generația 13 cu GPU Iris X, până la 16 GB memorie RAM LPDDR5X, până la 1 TB stocare internă și autonomie de 10 ore în mod dual-screen și 14 ore single-screen cu o baterie de 80 Wh. Singurele port-uri fizice disponbile sunt trei USB Type-C, iar la capitolul wireless avem Wi-Fi 6E și Bluetooth 5.2.

Prețul pornește de la 2.099 dolari americani, iar lansarea este programată pentru luna iunie.

sursa: Slashgear

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult