LG Gram Fold este primul laptop cu ecran pliabil al producătorului sud-coreean

25.09.2023
LG Gram Fold este primul laptop cu ecran pliabil al producătorului sud-coreean

LG Gram Fold este asemănător modelului ZenBook 17 Fold prezentat de Asus, noul portabil LG funcționând ca o tabletă pliabilă de mari dimensiuni, convertibilă în laptop prin atașarea unei tastaturi cu fixare magnetică.

Potrivit pentru utilizare orizontală și verticală, LG Gram Fold vine cu o tastatură bluetooth opțională, care se fixează magnetic cu ecranul așezat pe orizontală. Astfel putem a avea o experiență de laptop convențional împreună cu tastatura fizică, sau de mini-laptop cu jumătate din ecranul parțial pliat afișând tastatura în versiune touch.

LG Gram Fold nu este foarte diferit față de ceea ce am văzut anul trecut de la Asus, un laptop pliabil cu ecran OLED de dimensiuni similare. Astfel, noul portabil LG oferă o diagonală de 17” pe format 4:3 și rezoluție 2560×1920 pixeli, care se transformă într-un ecran de 12” FHD atunci când este pliat și folosit în modul laptop. Configurația este realizată pe o platformă Intel cu procesor Core i5-1335U, ajutat cu 16GB memorie RAM și SSD 512GB. Opțiunile pentru conectivitate includ porturi USB-C și o ieșire jack pentru căști. Acumulatorul de 72Whr suportă încărcare rapidă la putere de 65W.

Dispozitivul poate lua și alte roluri precum cel de monitor, e-reader sau o tabletă gigantică, completă cu suport pentru stylus.

În ce privește durabilitatea „balamalei” Gram Fold, LG garantează pentru 30.000 acțiuni pliere/depliere. Cam puțin dacă ne raportăm la anduranța de peste 300.000 plieri/deplieri, specificată de Samsung pentru telefoanele Galaxy Fold, însă acceptabil pentru un laptop/tabletă pe care probabil nu îl vei folosi chiar atât de frecvent.

Laptopul LG Gram Fold are o greutate de 1,25 kilograme și grosime maximă de 9,4 mm în modul depliat. Dispozitivul este oferit în stocuri limitate pentru cumpărătorii sud-coreeni, la un preț recomandat de 3729 dolari (2982 dolari pentru primele 200 unități vândute).

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult