LG pregăteşte lansarea unui laptop şi monitor 3D „fără ochelari”

23.01.2012
LG pregăteşte lansarea unui laptop şi monitor 3D

În timp ce ecranele 3D „fără ochelari” au fost demonstrate în formă experimentală de mai mulţi producători, printre care Toshiba şi Sony, LG pare să fie prima companie care integrează noua tehnologie în produse de serie.

Primele pe listă sunt un laptop de gaming şi un monitor pentru PC.

LG A540

LG A540 este un laptop cu platformă Intel, echipat cu procesoare din gama Core i5 şi i7, până la 8 GB memorie DDR3 şi o placă video NVIDIA GeForce GTX 555. Lista dotărilor mai include un harddisk de 1TB pentru găzduirea sistemului de operare, suport pentru conexiune WiFi N şi Bluetooth 3.0.

Elementul de atracţie este însă ecranul cu diagonală 15.6 inch, ce afişează imagini 3D care pot fi urmărite fără a avea nevoie de ochelari speciali. Lăsând facilităţile 3D la o parte, ecranul punctează foarte bine şi la capitolul multimedia, unde matricea IPS cu rezoluţie Full HD îşi arată adevăratul potenţial.

Tot la capitolul multimedia intră şi sistemul audio surround 4.1, menit să contribuie la o experienţă senzorială mai imersivă atunci când urmărim filme 3D sau ne relaxăm cu jocurile favorite.

Cu asemenea dotări, nu e de mirare că LG A540 ajungă să cântărească 2.7 Kg, însă avantajele cu siguranţă compensează pe deplin acest mic neajuns.

LG D2500N

LG D2500N este un monitor pentru PC cu diagonală 25 inch, capabil să afişeze imagini la rezoluţie Full HD.

Ecranul foloseşte tot o matrice IPS performantă, cu timp de răspuns 5 ms. Mai puţin impresionantă este luminozitatea maximă suportată – 250 cd/m2 în mod 2D şi 100 cd/m2 in mod 3D. Trebuie spus că deşi luminozitatea suportată pentru modul 3D pare mică, este totuşi suficientă pentru condiţii normale de vizionare şi comparabilă ofertei actuale de ecrane cu tehnologie 3D pasivă. Fiind vorba de primul monitor de consum cu tehnologie 3D „fără ochelari”, rezultatul este oricum unul bun şi lasă loc pentru alte îmbunătăţiri aduse seriilor viitoare de monitoare.

Lista îmbunătăţirilor plănuite pentru generaţiile viitoare de monitoare 3D „fără ochelari” cuprinde:

  • ecrane cu rezoluţie1920x2160, dublată pe orizontală pentru obţinerea unui efect 3D Full HD nativ, corespunzător unei rezoluţii de 1920×1080 pixeli pentru fiecare ochi.
  • Interfaţă de conectare DisplayPort 1.2a sau HDMI 1.4a, cu suport pentru rezoluţii 4K de până la 3840×2160 pixeli

LG a inclus pentru laptopul A540, cât şi monitorul D2500N, o cameră web ce asigură adaptarea dinamică a modului de afişare 3D în funcţie de poziţia în care se află spectatorul. Unghiurile de vizibilitate sunt mărite astfel considerabil, pentru mai multă flexibilitate şi libertate de mişcare.

Ambele produse vor fi disponibile către jumătatea acestui an. Cât despre preţuri, LG s-a mulţumit doar să le descrie drept „competitive„.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News