LG promite laptopuri cu ecrane touch mai subţiri

07.07.2015
LG promite laptopuri cu ecrane touch mai subţiri

Noua generaţie de laptopuri cu ecrane touch, proiectate pentru Windows 10, va beneficia de ecrane semnificativ mai subţiri decât în prezent, produse în fabricile LG Display.

Îmbunătăţirea este posibilă apelând la un nou tip de interfaţă touch, botezată Advancd In-Cell Touch. Tehnologia folosită deja la telefoanele din seria LG G4 permite renunţarea la unul din straturile ecranului, responsabil cu interfaţa touch. În schimb, LG apelează la un nou senzor Touch încorporat chiar în ecranul LCD, astfel că grosimea şi greutatea acestuia rămân comparabile unui ecran non-touch.

Comparat actualei generaţii de ecrane touch, noile modele cu tehnologie Advancd In-Cell Touch sunt cu proximativ 25% mai subţiri şi cu 35% mai uşoare.

Renunţarea la unul dintre straturile ecranului are efecte benefice şi asupra calităţii imaginii, ameliorând reflexia luminii ambiante şi îmbunătăţind luminozitatea nativă, respectiv claritatea.

LG promite laptopuri cu ecrane touch mai subţiri

Potrivit companiei producătoare, ecranele disponibile în mai multe dimensiuni afişează imagini până la rezoluţie 1080p şi permit interacţiunea cu ajutorul stylus-ului. Primele modele de laptopuri şi sisteme ultrabook echipate cu noile ecrane touch vor fi disponibile chiar în cursul acestui an.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult