MacBook Air, cea mai nouă jucărie Apple

MacBook Air, cea mai nouă jucărie Apple

Aşa cum intuiam încă de zilele trecute, Apple a lansat oficial noul MacBook Air în prima zi a expoziţiei Macworld. Şi exact cum se bănuia, noua jucărie impresionează prin subţirime şi sistemul multi-touch.

MacBook Air

Cele mai subţiri zone ale lui MacBook Air măsoară numai 0.16 inch, în timp ce zonele în care este cel mai gros ajung la maxim 0.75 inch. Sistemul multi-touch nu este implementat în ecran aşa cum ne-am fi putut aştepta, ci pe trackpad . Cei care au avut ocazia de a-l testa spun că sistemul merge foarte bine, cu menţiunea că nu poate fi folosit (deocamdată) în toate programele.

MacBook Air

MacBook Air este dotat cu procesoare Intel Core 2 Duo de 1.6 sau 1.8GHz şi 2 GB RAM DDR2 la 667 MHz. Harddisk-ul are 80 GB, 4200 rpm şi este conectat pe PATA. Opţional, se poate achiziţiona un SSD ultimul răcnet, de 64 GB. Pe partea de conectivitate are suport Wi-Fi şi bluetooth, un singur port USB şi un Micro-DVI. Bateria ţine 5 ore, conform producătorului.

MacBook Air

Ca minusuri, pe lângă faptul că are un singur port USB MacBook Air nu are Ethernet. Componentele de bază precum harddisk-ul, memoria RAM sau bateria nu pot fi schimbate de utilizator. Evident că Apple s-a gândit la toate şi că va înlocui bateria pentru 129 de dolari.

MacBook Air

MacBook Air costă 1.799 dolari şi poate fi comandat online de pe site-ul Apple, asta în perioadele în care nu este picat, aşa cum s-a întâmplat cu o seară în urmă, când a cedat din cauza numărului mare de vizitatori care se înghesuiau să cumpere noua minune.

MacBook Air

Urmărește Go4IT.ro pe Google News