MacBook Pro cu M2 Pro și M2 Max se lansează abia în 2023

31.10.2022
MacBook Pro cu M2 Pro și M2 Max se lansează abia în 2023

Se pare că lansările Apple pentru anul 2022 s-au terminat cu noile modele iPad 10 și iPad Pro M2, conform informațiilor publicate de Mark Gurman în newsletter-ul Power On. Compania americană ar mai fi avut de lansat și actualizări hardware pentru computerele MacBook Pro, care ar primi noi procesoare din generația M2, dar puține alte îmbunătățiri. Aceste laptop-uri ar putea fi lansate însă pe la începutul anului 2023.

Apple nu va mai lansa noi computere Mac în 2022

MacBook Pro în variantele cu ecrane de 14 și 16” au fost lansate în toamna anului trecut, echipate cu procesoare M1 Pro și M1 Max. Acestea sunt în continuare unele dintre cele mai performante computere de productivitate disponibile, iar upgrade-ul la M2 probabil că nu va mai fi unul generațional, așa cum am văzut anul trecut față de modelele cu Intel.

Modelele M2 Pro și M2 Max ar putea crește numărul de nuclee maxim de la 10 la 12 și ar putea ajunge la 38 de nuclee pentru GPU, de la un maximum de 32. Desigur, vor exista și versiuni cu configurații mai modeste, întrucât Apple oferă în variantele de bază procesoare cu nuclee dezactivate sau imperfecte. Doar variantele superioare, mai scumpe, integrează procesoarele „complete”.

Mark Gurman sugerează că noile modele echipate cu procesoare M2 ar putea fi lansate în primăvara lui 2023, probabil simultan cu un update major pentru macOS Ventura, versiunea 13.3. Momentan, Apple abia a lansat versiunea 13.0 săptămâna trecută, alături de noul iPadOS 16.1.

„Apple rareori a lansat produse noi în ianuarie sau februarie în ultimii ani, așa că mă aștept ca noile modele Mac să fie anunțate pe la jumătatea lunii martie. Acest lucru se aliniază cu planul de livrări pentru software-ul corespunzător, dar are sens și în raport cu istoria Apple de a lansa noi computere Mac în acea lună, inclusiv modelul Mac Studio de anul trecut.“, a publicat Gurman.

De asemenea, Apple a declarat în cel mai recent raport de încasări că se așteaptă la o scădere în încasări în decembrie, probabil din lipsa unor noi modele MacBook Pro.

sursa: Bloomberg

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult