Microsoft lansează Surface Laptop Go, primul său PC portabil de buget

02.10.2020
Microsoft lansează Surface Laptop Go, primul său PC portabil de buget

Microsoft aplică strategia pe care a dezvoltat-o în trecut pe tabletele Surface și pe seria de laptop-uri Surface Laptop. Compania a dezvăluit primul său laptop de buget, modelul Surface Laptop Go, echipat cu hardware mai modest decât modelele principale din gama Surface Laptop sau Surface Book. Prețul pornește de la 550 de dolari, un preț accesibil pentru mulți posibili clienți, ținta acestui model fiin probabil elevii și studenții care au nevoie de un computer pentru productivitate.

Surface Laptop Go vine cu o configurație modestă, la un preț accesibil

Noul Surface Laptop Go vine cu un ecran de 12,4” pe format 3:2 cu rezoluție 1.536 x 1.024. Se vede astfel încă de la început unde au fost făcute compromisuri pentru a atinge un preț atât de mic. Practic, avem de a face cu un ecran între 720p și 1080p, dar diagonala mai mică ar trebui să compenseze pentru rezoluția scăzută.

Configurația de bază folosește un Intel Core i5-1035G1, un model din gama Ice Lake de la începutul anului 2020, cu 4 GB memorie RAM și 64 GB stocare internă pe format eMMC. Această valoare din urmă sugerează că avem de a face cu un computer foarte lent în configurația sa de bază, iar spațiul de stocare disponibil va fi foarte mic, întrucât vine cu Windows 10 preinstalat.

surface laptop go

Probabil că o alegere mai bună ar fi variantele superioare, cu 8 GB memorie RAM și 128 sau 256 GB stocare pe SSD, care costă însă 699, respectiv 899 dolari americani. În afară de RAM și stocare însă, configurațiile nu diferă. Toate folosesc Wi-Fi 6 și Bluetooth 5, cât și un senzor de amprentă în butonul power și o cameră web 720p.

Fiind un laptop de buget, acesta nu are multe port-uri de conectivitate: doar un USB-A și un USB-C, un jack de căști și port-ul de încărcare se regăsesc pe lateralele lui. Autonomia ar trebui însă să fie mare, Microsoft promițând 13 ore de productivitate. Desigur, aceste valori variază în funcție de stilul de utilizare. Măcar se va încărca repede, fiind dotat cu un adaptor de priză de 39W care aduce bateria la 80% într-o oră.

Surface Laptop Go se lansează pe 13 octombrie în SUA și în câteva țări din Europa. În România, computerele Surface ajung de obicei pe piața gri, întrucât Microsoft nu le vinde oficial la noi în țară.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult