Noile laptop-uri de gaming de la MSI, disponibile și în România, cu procesoare Intel noi și plăci grafice RTX 40

25.02.2023
Noile laptop-uri de gaming de la MSI, disponibile și în România, cu procesoare Intel noi și plăci grafice RTX 40

MSI a lansat și pe piața din România noile sale laptop-uri de gaming și productivitate de performanță foarte înaltă, pe care le-a anunțat inițial la CES 2023. Acestea sunt echipate cu cele mai noi procesoare Core din generația a 13-a de la Intel și cu cipuri grafice RTX 40 de la NVIDIA, pentru un salt major de performanță și eficiență energetică îmbunătățită.

MSI Titan GT și Raider GE, sunt cele mai performante modele de gaming ale companiei

În vârful „piramidei” se află modelele cele mai performante, Titan GT și Raider GE, echipate cu cele mai puternice componente disponibile în acest moment. Vorbim despre Intel Core i9-13980HX, cu TDP de până la 75W, alături de plăci grafice până la RTX 4090 cu TDP de până la 175W prin Dynamic Boost 2.0. Astfel, poți avea cea mai înaltă performanță disponibilă pe un laptop la un consum de maximum 250W.

MSI Titan GT

Titan GT este primul laptop care folosește un ecran 4K la 144 Hz bazat pe tehnologie Mini-LED cu luminozitate de peste 1.000 nits și 1.000 de zone de iluminare, în timp ce Raider GE folosește un ecran 16:10 cu rezoluție QHD la 240 Hz. Ambele modele sunt decorate cu multe luminițe RGB, inclusiv o matrice specială pe partea din față.

Seriile Stealth, Katana și Pulse merg spre portabilitate și prețuri mai mici

Modelele din gama Stealth promit performanță ridicată și portabilitate crescută. Acestea vin în variante cu display de 14, 15, 16 și 17”. MSI a prezentat în România modelele Stealth 14 Studio, cu răcire cu cameră de vapori, pentru performanță ridicată într-un laptop de dimensiuni scăzute. Stealth 16 Studio adaugă și un sistem audio Dynaudio cu 6 difuzoare, în timp ce Stealth 15 este echipat cu un ecran OLED la 240 Hz.

MSI Pulse

Modelele Katana și Pulse de la MSI sunt însă variantele de volum, cu cele mai accesibile prețuri din portofoliul său de produse. Acestea au fost actualizate cu hardware nou, dar păstrează design-ul variantelor anterioare. Acestea au primit însă un Mux Switch, care îmbunătățește performanța în gaming pe ecranul laptop-ului. Acest mod de funcționare consumă însă mai multă baterie și este recomandat pentru utilizare atunci când ești la un birou, întrucât dezactivează cipul grafic integrat în procesor și rulează exclusiv pe GPU-ul NVIDIA.

Creator Z este gama de top pentru profesioniști în domeniul creativ

În cele din Urmă, Creator Z sunt modelele din gama „premium” pentru utilizatorii din zona profesională. Acestea se numesc Creator Z17 HX Studio și Creator Z16 HZ Studio și folosesc cele mai performante procesoare HX de la Intel, alături de ecrane echipate cu o suprafață tactilă. Acestea sunt compatibile cu MSI Pen 2, cu 4.096 de niveluri de presiune și cu feedback haptic în utilizare, putând imita astfel scrisul sau desenatul pe hârtie.

 

Toate aceste modele de laptop-uri sunt disponibile deja în ofertele magazinelor din România. Prețurile nu au fost comunicate în mod oficial, însă am găsit modelul Titan configurat la maximum posibil la prețul de 30.999 lei pe eMAG.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult