Noile laptopuri Pavilion de la HP includ plastic recuperat din oceane

23.09.2020
Noile laptopuri Pavilion de la HP includ plastic recuperat din oceane

HP, unul dintre cei mai mari producători de laptopuri din lume, a lansat modele care includ plastic extras din oceane și apoi reciclat.

Laptopurile, noile modele Pavilion de 13, 14 și 15”, includ procesoare Intel de generația a 11-a și grafică de ultimă generație Iris XE.

HP a mai folosit plastic obținut din sursa menționată pe modelul Elite Dragonfly.

Citește și: Topul companiilor responsabile de poluarea cu cel mai periculos material de pe planetă

Materialul este folosit mai mult în interior, deoarece laptopurile au carcase din metal. Compania a redus și grosimea marginilor ecranului, care are acum o rată screen-to-body de 86%. HP susține că un nou sistem de răcire implementat pe aceste modele mărește cu 27% circulația aerului și reduce zgomotul cu 16%, comparativ cu generația anterioară de laptopuri Pavilion.

HP Pavilion 15 poate fi configurat și cu procesoare Ryzen 4000

Compania promite o autonomie a bateriei de până la 8,5 ore. Acumulatorii pot ajunge de la 0 la 50% în 45 de minute.

Modelele Pavilion 14 și 15 vor fi disponibile și cu plăci video Nvidia GeForce MX450. Pavilion 15 poate fi configurat inclusiv cu procesoare din seria AMD Ryzen 4000.

Computerele portabile mai includ conectivitate Wi-Fi 6, stocare pe SSD cu capacitate maximă de 1 TB, memorie Optane și sloturi pentru carduri SD (Pavilion 14 și 15).

Cea mai ieftină configurație Pavilion 13 costă 680 de dolari, iar prețurile la Pavilion 15 încep de la 600 de dolari.

HP nu este prima mare companie care folosește plastic recuperat din oceane. Adidas a prezentat pantofi sport realizați din acest material. Aţa cu care este cusut modelul x Parley provine de la plase de pescuit recuperate din mare, iar pânza din care sunt construiţi „adidașii” este bazată pe plastic din ocean, reciclat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News