Noul MacBook Pro: cel mai subţire notebook de 17 inch

07.01.2009
Noul MacBook Pro: cel mai subţire notebook de 17 inch

Marele discurs ce a avut loc ieri la Apple Macworld a adus în atenţia publicului noul MacBook Pro. În lipsa lui Steve Jobs, omul despre care se zvoneşte că îl va înlocui în viitor (Phil Schiller) a spus că noul MacBook Pro este “cel mai subţire calculator portabil de 17 inch”, cu o grosime de doar 2,5 cm. Nici cele 3 Kg greutate nu înseamnă prea mult dacă ne gândim că notebook-urile cu diagonale mai mari sau egale cu 17” sunt considerate soluţii „desktop replacement”.

Noul MacBook Pro este fără îndoială un notebook căruia cu greu îi poţi găsi vreun cusur. Construcţia şasiului dintr-o bucată (unibody enclosure) este excepţională, iar performanţele sunt şi ele la înălţime. Pe display-ul cu rezoluţie de 1920 x 1200 pixeli vei vedea cât de bine se mişcă aplicaţiile susţinute de un Core 2 Duo tactat la 2.66 GHz, 4 GB DDR3 RAM şi grafică de la nVidia (9400M + 9600M GT). Stocarea se face pe un hard-disk de 320 GB.

Apple MacBook Pro

Deşi MacBook Pro se încadrează în categoria desktop replacement, dimensiunile relativ compacte (39.3 x 26,7 x 2,5 cm) şi greutatea mică îl fac destul de uşor de transportat. În acest caz, îşi intră în rol autonomia impresionantă de opt ore, cea mai bună din cele întâlnite până în prezent la un notebook Apple.

Costul unui MacBook Pro de ultima generaţie pleacă de la 2700 $ şi creşte în funcţie de opţiunile suplimentare alese. Notebook-ul se va vinde cel mai probabil din februarie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News