NVIDIA lansează seria GeForce GTX 10 pentru notebook-uri

16.08.2016
NVIDIA lansează seria GeForce GTX 10 pentru notebook-uri

NVIDIA lansează seria de acceleratoare grafice GeForce GTX 1080, 1070, 1060 şi în variantă pentru sisteme laptop, oferindu-le pasionaţilor de jocuri PC un spor considerabil de performanţă şi eficienţă energetică.

Bazată pe arhitectura NVIDIA Pascal, seria GTX-10 este construită pe 16 nanometri, folosind tehnologia FinFET, pentru eficienţă şi mai multă performanţă per watt. Mai mult, datorită arhitecturii Pascal, notebook-urile dotate cu GPU-uri din seria GTX10 le vor permite utilizatorilor să experimenteze realitatea virtuală în mişcare. 

Producătorii de notebook-uri folosesc deja noile GPU-uri în echiparea unei noi generaţii de portabile, oferind experienţă grafică la 120Hz şi gaming 4K în notebook-uri cu o grosime de numai 18mm şi o greutate începând de la 1,8kg.

Potrivit NVIDIA, acceleratoarele grafice construite pe arhitectura Pascal reprezintă cel mai mare salt între generaţii în materie de performanţă din istoria notebook-urilor pentru gaming. Faţă de precedenta arhitectură NVIDIA Maxwell, noile GPU-uri GTX din seria 10 pentru notebook-uri oferă o performanţă cu până la 75% mai bună.

Sistemul de alimentare Dual-FET şi controllerele multi-fazate oferă de 3 ori mai mult potenţial pentru overclocking, îmbunătăţind astfel şi performanţa.

Tehnologia

Plăcile grafice GTX din seria 10 pentru notebook-uri includ, de asemenea, suport pentru tehnologia NVIDIA BATTERY BOOST, asigurând performanţe de 2X mai bune şi un gameplay mai fluent când nu sunt alimentate. În plus, datorită tehnologiei NVIDIA G-SYNC ecrane cu 120Hz şi rezoluţii de 2500×1400 pixeli vor fi disponibile pe un notebook.

VRWorks şi Ansel pe notebook-uri

Ca toate celelalte unităţi bazate pe arhitectura Pascal, noua serie GTX 10 pentru notebook-uri este compatibilă cu tehnologia NVIDIA VRWorks. Tehnologia include şi NVIDIA Simultaneous Multi-Projection, care oferă o îmbunătăţire de peste trei ori a performanţei grafice VR, faţă de generaţia anterioară de GPU. Acest lucru le oferă posibilitatea utilizatorilor de notebook-uri să experimenteze un nivel şi mai mare al detaliilor în jocurile VR, fără a face un compromis la nivel de performanţă sau calitate, beneficiind astfel de o experienţă realistă şi captivantă.

Proiecţia simultană multiplă este integrată de cele mai mari platforme de jocuri la nivel mondial, Unreal Engine şi Unity. Peste 30 de jocuri se află deja în dezvoltare, inclusiv Unreal Tournament, Poolnation VR, Everest VR, Obduction, Adr1ft şi Raw Data.

Noua serie include şi tehnologia NVIDIA Ansel, un tool performant de captare in-game, care le permite gamer-ilor să exploreze, capteze şi partajeze imagini spectaculoase din jocuri.

Cu Ansel, gamerii pot crea imaginile in-game pe care şi le doresc, poziţionând camera în orice direcţie, din orice unghi, în mediul jocului şi să capteze fotosfere stereo de 360 de grade pentru vizualizarea cu o cască de VR sau un cardboard Google.

Primele titluri care vor fi disponibile cu suport Ansel sunt Mirror’s Edge: Catalyst, Witcher 3: Wild Hunt şi The Witnessare. 

Disponibilitate

Notebook-urile de gaming echipate cu seria GTX 1080, GTX 1070 şi GTX 1060 sunt disponibile de la producători (OEM) şi integratori globali precum Acer, Alienware, ASUS, Clevo, EVGA, Gigabyte, HP, Lenovo, MSI, Origin, Razer, Sager şi XMG.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult