Primul Tablet PC Dell: business-only pentru 9 ore

12.12.2007
Primul Tablet PC Dell: business-only pentru 9 ore

De câteva luni circulă zvonul că Dell va lansa un Tablet PC (notebook cu ecran tactil). Sigur că astfel de computere portabile există pe piaţă de ani de zile, dar trebuie să ştii că producătorul de computere numărul doi din State nu avea un asemenea specimen în portofoliu. Dar săptămâna aceasta s-a confirmat: numitul Latitude XT – primul Tablet PC marca Dell – există şi va fi lansat comercial la capătul acestei luni, pentru început în folosul business man-ilor nord-americani.

Latitude XT are design 100% sobru, negru, totuşi elegant. Ecranul de 12 inci este vizibil în orice condiţii, indoor sau outdoor şi, după cum mai spun oficialii, tehnologia touchscreen este mai flexibilă, mai matură, permiţând utilizatorilor să controleze fără stres portabilul atât cu stylus-ul (băţul de plastic) cât şi cu degetele. În ajutorul tehnologiei touch sare şi noul sistem de operare de la Microsoft, Windows Vista, ce oferă o susţinere soft mai bună Tablet PC-urilor decât bătrânul XP.

Dell Latitude XT

Din punct de vedere al hardware-ului, Latitude XT are o configuraţie deloc ieşită din comun, însă optimizată pentru performanţă business şi consum redus – atât de redus încât bateria promite mai mult de 9 ore de autonomie. Aşadar avem procesor Intel Core 2 Solo ULV U2100 (un singur nucleu, Ultra Low Voltage, 1,06GHz), hard disk de 40GB, 1 GB memorie RAM şi Wi-Fi.

Tablet PC-ul de 1,59 kilograme va fi disponibil în variante cu Windows Vista sau XP (la alegere) la un preţ cam descuranjant de 2.500 euro.

Potrivit estimărilor Dell, anul trecut s-au vândut aproximativ 1,5 milioane de tablet PC-uri, cu 56% mai mult decât în urmă cu 2 ani, majoritatea acestora fiind specializate pentru anumite categorii de angajaţi. Unii analisţi IT&C susţin că tablet-urile nu au priză la consumatorii obişnuiţi.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News