Qualcomm şi Lenovo prezintă primul laptop de gaming cu chipset Snapdragon şi acces la internet 5G

Autor: Aurelian Mihai 27.05.2019
Qualcomm şi Lenovo prezintă primul laptop de gaming cu chipset Snapdragon şi acces la internet 5G

Botezat Project Limitless, laptopul prototip dezvoltat în colaborare cu Lenovo demonstrează prima platformă PC pentru jocuri dezvoltată de producătorul Qualcomm, funcţionând într-o pereche cu chipset Snapdragon şi modem 5G pentru acces la servicii de internet mobil.

Noul portabil care pune accent pe supleţe şi greutate redusă foloseşte noua platformă Snapdragon 8cx dezvoltată de Qualcomm, proiectată pentru a suporta reţele 4G şi 5G de internet mobil.

Capabil să ruleze sistemul de operare Windows şi aplicaţii desktop, folosind soluţia de emulare x86 dezvoltată de Microsoft, noul chipset are în compoziţie nucleul de procesare Kryo 495 şi acceleratorul grafic Adreno 680, ambele făcând parte din gama de top a producătorului Qualcomm.

Platforma echipată cu modemul Snapdragon X55 poate atinge viteze de până la 2.5Gbps prin conexiunile de internet mobil, mai mult decât majoritatea conexiunilor de internet fix disponibile în ţara noastră.

Potrivit companiei producătoare, noul portabil poate funcţiona câteva zile cu o singură încărcare a bateriei, în condiţiile unui regim de utilizare intermitent.