Razer a actualizat laptopul pentru jocuri Blade cu GTX970M, 16 GB RAM şi un procesor mai puternic

04.02.2015
Razer a actualizat laptopul pentru jocuri Blade cu GTX970M, 16 GB RAM şi un procesor mai puternic

Pentru utilizatorii care şi-au dorit un laptop puternic pentru jocuri care să fie în acelaşi timp şi suficient de compact pentru a putea fi transportat uşor, lista de opţiuni nu este prea mare. Una dintre cele mai interesante oferte, Razer Blade a fost actualizat cu mai multă memorie, placă video nouă şi un procesor mai puternic.

Versiunea actualizată a laptopului Razer foloseşte acelaşi ecran cu diagonală de 14”, rezoluţie de 3200×1800 pixeli şi panou IGZO pe care compania l-a implementat şi pe modelul anterior, însă cei care nu sunt convinşi de utilitatea unui ecran atât de pretenţios în cazul unui laptop pot opta acum şi pentru o versiune cu rezoluţie Full HD şi panou IPS. În cazul ultimei opţiuni, utilizatorii se vor putea bucura şi de un filtru mat dar vor trebui să renunţe la suprafaţa capacitivă tactilă.

Configuraţia hardware a fost actualizată cu o placă video NVIDIA GTX970M cu 3GB de memorie dedicată, utilizatorii care vor dori versiunea cu ecran QHD+ urmând să beneficieze astfel de un spor de performanţă. Procesorul a fost şi el actualizat, Intel Core i7-4720HQ fiind un membru al familiei Haswell care oferă o frecvenţă standard de lucru de 2,6 GHz şi una maximă de 3,6 GHz. Configuraţia oferă acum 16 GB de memorie RAM în cazul versiunii cu ecran QHD+ şi 8GB de memorie RAM în cazul modelului Full HD.

Dincolo de aceste noutăţi, schimbările nu sunt prea mari. Razer Blade oferă o unitate SSD cu conectare M.2 cu capacităţi de 128, 256 sau 512 GB (doar 256 GB în cazul versiunii cu ecran Full HD), interfaţă de reţea 802.11 a/b/g/n/ac cu arhitectură 2×2, Bluetooth 4.0, o cameră Web cu senzor de 2 MP, 3 conectori USB 3.0, o ieşire HDMI 1.4a şi o baterie cu o capacitate de 70 Wh. Carcasa este fabricată din aluminiu şi are un design monobloc. Tastatura oferă un sistem de iluminare care foloseşte tradiţionala culoare verde şi dispune de un sistem anti-ghosting.

Noul Razer Blade cu ecran de 14” are dimensiuni de 345 x 235 x 17,8 milimetri şi o greutate de 2,03 kilograme, în cazul versiunii QHD+ cu control tactil, sau 1,9 kilograme, în cazul versiunii Full HD fără suprafaţă tactilă. Preţurile noului produs încep de la 2200 de dolari în cazul configuraţiilor cu ecran QHD+ şi este de 1999 de dolari în cazul unicei configuraţii cu ecran Full HD.

Din păcate, disponibilitatea acestui produs rămâne în continuare problematică deoarece Razer oferă acest produs doar pe teritoriul Statelor Unite şi Canadei. Companie a promis acum doi ani că laptopurile sale vor ajunge şi în Europa undeva către finalul lui 2013, însă am ajuns deja în 2015 iar această promisiune încă nu s-a concretizat. Din acest motiv, disponibilitatea locală este necunoscută, iar cei interesaţi vor fi obligaţi să abordeze calea mai anevoioasă a achiziţiei de peste ocean.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News