Razer a prezentat Blade Pro, un laptop de gaming echipat cu ecran 4K şi GTX 1080

21.10.2016
Razer a prezentat Blade Pro, un laptop de gaming echipat cu ecran 4K şi GTX 1080

În 2016 majoritatea producătorilor importanţi de PC-uri au venit cu tot felul de modele de laptopuri de gaming foarte puternice, însă puţine au reuşit să păstreze şi un design atrăgător sau compact. Razer încearcă să demonstreze că acest lucru este posibil, însă preţul final va ridica cu siguranţă câteva sprâncene în rândul consumatorilor. Produsul se numeşte Razer Blade Pro şi revine pe piaţă după o absenţă de câteva generaţii.

Noul Raze Blade Pro nu face niciun compromis la capitolul performanţă. Acesta este echipat cu un procesor Core i7-6700HQ de la Intel şi cu un cip grafic NVIDIA GeForce GTX 1080 cu 8 GB de memorie GDDR5X. Cu 32 GB memorie RAM şi cu diverse configuraţii de stocare (512 GB SSD RAID0/1TB SSD RAID0 sau chiar 2TB SSD RAID0), acesta va putea rula majoritatea jocurilor de pe piaţă şi din viitorul apropiat pe cele mai înalte setări chiar şi în rezoluţii 4K.

Am menţionat această rezoluţie în special pentru că Razer Blade Pro este echipat cu un display IGZO de 17,3”, compatibil cu tehnologia G-Sync de la NVIDIA, capabil să afişeze 3840 x 2160 pixeli. Totuşi, Razer nu s-a oprit aici. Laptop-ul este echipat cu o tastatură mecanică low-profile, LED-uri RGB „Chroma” şi un trackpad de dimensiuni mari, poziţionat în dreapta tastaturii.  Integrat în corpul compact al lui Razer Pro se găsesc şi difuzoare stero cu certificare Dolby Digital Plus Home Theater Edition, cât şi microfoane direcţionale care captează sunetul şi anulează zgomotul de fundal.

Fiind un computer high-end, la capitolul conectivitate există destule port-uri pentru a satisface chiar şi nevoile celor mai exigenţi gameri. Blade Pro integrează trei port-uri USB 3.0, un port Thunderbolt 3 cu mufă Type-C, un HDMI 2.0, jack pentru căşti 3.5mm combo şi un card reader SDXC. Toate acestea sunt integrate într-un laptop cu grosime de numai 2,25 cm, puţin mai gros decât un Macbook Pro.

Având în vedere capabilităţile acestui laptop, nu ne-am fi aşteptat ca preţul să fie foarte scăzut, însă rareori vedem pe piaţă computere atât de scumpe. Razer vinde modelul Blade Pro începând de la 4.200 euro şi va începe livrările în Statele Unite şi Europa din luna noiembrie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult