Razer prezintă Project Fiona – prima tabletă de gaming din lume

11.01.2012
Razer prezintă Project Fiona – prima tabletă de gaming din lume

Project Fiona este o tabletă ultra-performantă, creată special pentru pasionaţii de jocuri.

Razer Project Fiona

Creaţia celor de la Razer este bazată pe o platformă Intel cu procesor Core i7 şi este prevăzută cu o pereche de gamepad-uri integrate, dispuse pe ambele laturi ale ecranului.

Fiecare controller dispune de câte patru butoane programabile, două triggere frontale şi thumbstick analogic pentru control deplin.

Razer Project Fiona

Conform producătorului, designul tabletei este adaptat pentru cele mai populare jocuri PC ale momentui. În afară de platforma hardware aleasă şi prezenţa unui sistem audio certificat THX, mai ştim că noua tabletă dispune de un ecran capacitiv de 10.1 inch, cu rezoluţie 1280 x 800 pixeli.

Deocamdată prototipul acestei tablete rulează sistemul de operare Windows 7, peste care a fost aplicată o interfaţă personalizată, mai bine adaptată pentru ecrane touch.

Versiunea finală ar putea fi livrată însă cu Windows 8 şi o configuraţie bazată pe Ivy Bridge, viitoarea platformă Intel cu procesoare pe 22nm.

Cert este că Razer mai are încă destul de mult de lucru la Project Fiona, din moment ce plănuieşte să lanseze noua tabletă abia către sfârşitul anului 2012. Vestea bună este că preţul de lansare anunţat pentru Project Fiona este situat sub pragul de 1000 dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News