S-series, un laptop din lemn

27.07.2007
S-series, un laptop din lemn

Un notebook S-series din lemn nu putea veni decât de la Simon Enever, responsabil şi cu proiectarea telefonului confecţionat din acelaşi material. În încercarea producătorilor de laptop-uri de a-şi pune în evidenţă dispozitivele, un astfel de gadget realizat din lemn şochează prin funcţii şi aspect, deşi mulţi nu îl vor vedea chiar cu ochi buni.

S-series, laptop lemn

Notebook-ul arată chick, cu ecranul său de 17″ de doar 4mm grosime şi carcasa din lemn şi inserţii de acryl negru. Dispozitivul dispune de ecran rotativ, fapt ce îl tranformă cu uşurinţă într-un Tablet PC, şi este capabil să ruleze sistemul de operare Microsoft Windows Vista fără cea mai mică problemă.

S-series, laptop lemn

Publicul ţintă al acestui design este desigur omul de afaceri ce doreşte un notebook performant dar totuşi altfel, mai deosebit. Din păcate punerea în practică a unui astfel de concept va implica probleme, pentru că mă îndoiesc că lemnul va face faţă cu brio temperaturilor ridicate degajate de componentele unui notebook de ultimă generaţie. Totuşi, laptop-ul S-series este interesant. Însă nu vine oare în contradicţie cu intenţiile de salvare a planetei noastre promovate de tot mai multe mişcări ecologiste?

Urmărește Go4IT.ro pe Google News