Samsung ATIV Smart PC şi Smart PC Pro, doi hibrizi între tabletă şi laptop cu Windows 8

03.09.2012
Samsung ATIV Smart PC şi Smart PC Pro, doi hibrizi între tabletă şi laptop cu Windows 8

Odată cu tableta Ativ Tab, bazată pe sistemul de operare Windows RT, Samsung a lansat şi două tablete convertibile care rulează Windows 8.

Denumite ATIV Smart PC şi ATIV Smart PC Pro, cele două modele sunt asemănătoare din multe puncte de vedere, acestea oferind un ecran de 11,6″ cu panou PLS, tastatură detaşabilă cu touchpad şi celebrul stylus S-Pen al companiei.

ATIV Smart PC, laptop şi tabletă

Versiunea mai mică, ATIV Smart PC, este bazată pe un procesor Intel Atom necunoscut din generaţia Clover Trail, cel mai probabil Z2760, oferă un procesor grafic PowerVR SGX 545 care motorizează ecranul cu rezoluţie de 1366 x 768 pixeli, are o memorie RAM cu o capacitate de 2GB şi include două camere foto cu rezoluţie de 2MP în cazul celei frontale şi 8MP pentru cea principală.

Tastatură detaşabilă pentru utilizare mai comodă

Versiunea mai mare, ATIV Smart PC Pro, este bazată pe un procesor Intel Core i3 sau Core i5 din generaţia Ivy Bridge, oferă un ecran cu o rezoluţie superioară de 1920 x 1080 pixeli, oferă o cantitate dublă de memorie dar oferă o cameră principală ceva mai modestă, de numai 5MP.

Un design similar cu modelul Windows RT

Ambele modele oferă conectivitate wireless 802.11 a/b/g/n, conectivitate 3G şi LTE opţională, Bluetooth 4.0 şi adaptor USB pentru reţele Ethernet.

ATIV Smart PC are dimensiuni de 304 x 190 x 9,9mm, tastatură adăugând alţi 10 mm la grosimea ei, în timp ce versiunea Pro este mai groasă, având 11,9, respectiv 21, 9 milimetri grosime.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News