Samsung cumpără divizia de PC-uri HP? [UPDATE]

24.08.2011
Samsung cumpără divizia de PC-uri HP? [UPDATE]

UPDATE: Samsung Electronics a dat publicităţii un comunicat de presă prin care a negat zvonurile referitoare la o posibilă achiziţie a diviziei de PC-uri deţinută de Hewlett-Packard.

Samsung poartă negocieri cu mai multe companii taiwaneze pentru furnizarea de componente şi externalizarea facilităţilor de producţie pentru gama de notebook-uri.

Măsurile sunt interpretate drept pregătitoare unei achiziţii mult mai mari, compania procedând în a-şi extinde capacitatea de producţie şi aprovizionare cu subansamble în vederea preluării comenzilor contractate deja de HP. Printre posibilii parteneri Samsung se numără companii ca Pegatron, Compal şi Quanta, alese pentru capacitatea de producţie ridicată şi abilitatea de a menţine costurile de producţie la valori minime.

Samsung cumpără divizia de PC-uri HP

În prezent, divizia de PC-uri HP onorează mai mult de 40 milioane de comenzi anual, număr ce ar putea urca la 50-60 milioane după achiziţionarea de către Samsung. Multe din comenzile contractate se întind pe toată durata anului 2012, astfel că Samsung trebuie să adopte o atitudine cât se poate de precaută faţă de iminenta expansiune a activităţii, astfel încât să nu apară probleme în onorarea comenzilor deja preluate de HP.

Deşi este încă departe de a concura cu nume ca Apple, Dell sau HP, divizia de PC-uri Samsung se bucură de o creştere rapidă a cotei de piaţă, iar o eventuală achiziţie a portofoliului HP ar transforma compania într-un producător de top pe piaţa PC-urilor.

O altă posibilitate este ca măsurile luate pentru externalizarea producţiei să reflecte doar simple pregătiri făcute de Samsung în răspuns faţă de prognoze încurajatoare, ce anunţă o creştere a numărului de comenzi pentru sistemele PC şi notebook produse sub brand propriu.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News