Cum arată Galaxy Chromebook 2, unul dintre cele mai scumpe laptopuri bazate Chrome OS

23.12.2020
Cum arată Galaxy Chromebook 2, unul dintre cele mai scumpe laptopuri bazate Chrome OS

În timp ce Google promovează Chrome OS ca pe o soluție pentru laptopuri și PC-uri low-cost, Galaxy Chromebook 2 insistă pe o rețetă cu finisaje de lux și accesoriu S Pen.

La o privire sumară, noul Chromebook pare aproape identic cu modelul anterior, rămânând de văzut dacă îmbunătățirile aduse la partea de hardware pot justifica prețul de 999 dolari. Ținând cont de reducerile zvonite deja pentru familia Galaxy S21, este posibil ca Samsung să facă ajustări similare de preț și pentru Galaxy Chromebook 2. Chiar și așa, este greu de crezut că oferta va părea cu mult mai atractivă, piața oferind deja alternative la jumătate din prețul cerut de Samsung. Până și Pixelbook Go, laptopul creat de Google special pentru a demonstra experiența Chrome OS, vine cu prețul de „numai” 650 dolari.

Galaxy Chromebook 2

Samsung Galaxy Chromebook 2 va fi un portabil cu display de 12,3”, care va rula exclusiv sistemul de operare Chrome OS de la Google. Laptop cu design convertibil 2-in-1, dispozitivul folosește o balama dublu-articulată cu deschidere la 360°, permițând folosirea și în modul tabletă.

Deși rulează Chrome OS, un sistem de operare care suportă în mod nativ platforma ARM, primul model Galaxy Chromebook a venit cu o configurație Intel Core i5 10th gen, mai mult decât suficient pentru navigare Chrome și folosirea aplicațiilor adaptate din versiunile pentru smartphone. Dezavantajul a fost autonomia de numai patru ore, considerată inacceptabilă pentru un laptop modern.

Probabil că Samsung a păstrat ecranul OLED cu rezoluție 4K, optimizând în schimb configurația pentru folosirea mai eficientă a bateriei. Din păcate, specificațiile exacte nu sunt cunoscute deocamdată.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult