Samsung anunță începerea producției de serie pentru ecrane OLED de 90Hz pentru laptopuri

16.09.2021
Samsung anunță începerea producției de serie pentru ecrane OLED de 90Hz pentru laptopuri

Laptopurile cu ecran LCD și rată de refresh la 60Hz vor fi de domeniul trecutului în curând, Samsung Display anunțând începerea producției de serie pentru o nouă generație de ecrane OLED pentru laptopuri, cu rata de refresh la 90Hz.

Exceptând costurile încă piperare, tehnologia OLED prezintă numeroase avantaje în fața celei LCD: unghiuri de vizibilitate net superioare, culori mai intense, mult mai puțin efect de blur și consum redus de energie de energie. Însă, până acum, costul ecranelor OLED le-au limitat aplicabilitatea la dispozitive cu diagonală mică de afișare și preț mare, cum sunt dispozitivele smartphone. În cele din urmă tehnologia s-a maturizat suficient de mult pentru lansarea de televizoare OLED, mai întâi la prețuri prohibitive și apoi tot mai ieftine. Însă pentru dispozitive din gama laptop și monitoare PC exigențele sunt ceva mai mari, producătorii trebuind să livreze ecrane OLED cu densitate relativ mare de afișare, fără pixeli defecți și cu uniformitate foarte bună a imaginii. Toate aceste cerințe s-au tradus în costuri prohibitive, care au întârziat debutul oficial.

Anunțul făcut de Samsung Display, privind începerea producției de masă pentru primul ecran OLED de 90Hz destinat sistemelor laptop, ar putea face mult mai atractive dispozitivele pregătite pentru lansare în viitorul apropiat.

Potrivit subsidiarei Samsung, ”panourile de afișare OLED pot satisface cel mai bine diversele nevoi ale consumatorilor, pentru laptopuri folosite în telemuncă, educație online, streaming video și jocuri”.

Samsung Display apreciază că utilizatorii de laptopuri se vor adapta rapid la noua trend și vor achiziționa portabile înzestrate cu ecrane OLED.

Deși, părerile sunt împărțite, unii gameri spun că rata de refresh la 90Hz și timpul de răspuns foarte bun permis de tehnologia OLED (sub 1ms) contribuie la o experiență vizuală comparabilă sau mai bună decât folosirea unui ecran LCD de 120Hz. Probabil că vom avea ocazia să ne formăm propria părere, curând.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult